STOP THE PRESS!

Liisa Helmisen uusi dokumenttielokuva Matka jatkuu saa maailman ensi-iltansa Espoo Cinéssä

Elokuva on jatko-osa ohjaajan dokumenttielokuvalle Matka on pitkä (1994), joka seuraa vuoden ajan kuutta lasta heidän siirtyessään päiväkodista kouluun. Matka jatkuu (2017) esittelee samat kuusi lasta 24 vuotta myöhemmin.

Espoo Ciné tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden nähdä molemmat elokuvat.

Näytösajat:

Matka jatkuu 8.5.2017 klo 17:00
Matka on pitkä 8.5.2017 klo 18:30
esityspaikkana Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali.

Matka on pitkä kulkee lasten vierellä läpi heidän ensimmäisen kouluvuotensa. Tuukka, Tuuli, Aleksi, Hanna, Mesale ja Joel pulppuavat kysymyksiä ja mielipiteitä karkkilalaisessa päiväkodissa keväällä 1992. Syksyllä odottaa aika jolloin kurahousut saa jättää naulakkoon roikkumaan. Päiväkotilaisista on kasvamassa koululaisia.

Matka jatkuu tuo samat kuusi lasta uudelleen kameran eteen tutuille kuvauspaikoille 24 vuotta myöhemmin. Silloiset ekaluokkalaiset tapaavat nyt kolmekymppisinä aikuisina lapsuutensa maisemissa entisessä päiväkodissaan. Ystävyys on säilynyt läpi vuosien. Kun he katsovat yhdessä aikaisemmin kuvattua dokumenttia, eletyn matkan vaiheet nousevat esiin. Mitä haasteita ja valintoja he ovat kohdanneet, missä he toimivat nyt? Mitä he odottavat tulevaisuudelta, mitä he ajattelevat elämästä?

Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista ja keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä. Festivaalilla vierailee vuosittain noin 25 000 katsojaa.

Liisa Helminen (s. 1950) on suomalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja sekä tuottaja joka on erikoistunut lastenelokuviin. Hänen ohjauksiaan ovat mm. kokoillan lastenelokuvat Pelikaanimies (2004) sekä yhteistyössä Päivi Hartzellin tehty kanssa Kuningas jolla ei ollut sydäntä (1981). Näiden lisäksi hän on tehnyt lyhytelokuvia, dokumentteja ja animaatioita, joista yksi rakastetuimmista on animaatiosarja Urpo & Turpo (1996-1997). Helminen on palkittu uransa aikana valtion lastenkulttuuripalkinnon lisäksi niin Jusseilla kuin elokuvataiteen valtionpalkinnoillakin.