STOP THE PRESS!

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin kaunis tulkinta Sibeliuksen Finlandiasta

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian

Kuva: Marko Haapalehto

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin kaunis tulkinta Sibeliuksen Finlandiasta, Op. 26/7 on osa heidän suosittua Sibelius Inspiration -konserttia, joka julkaistiin juuri dvd:nä ja Blu-Rayna. Konsertin on ohjannut ja kuvannut Aira Vehaskari.

Katso video täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=6O1sGPShVfM&app=desktop

Kaunis video kuvaa Suomen itsenäisyyttä edeltäneitä myrskyisiä aikoja yli sata vuotta sitten. Videolla näkyy Sibeliuksen rakastama Suomen kansallismaisema Koli, jossa vierailtuaan Sibelius kirjoitti päiväkirjaansa: ”Kolilla. Yksi elämäni suurimmista kokemuksista.” Kappaleen on sovittanut sellolle ja pianolle Jussia ja Nazigia varten Sibeliuksen perikunnan luvalla Matti Makkonen.

Sibelius Inspiration -konsertti on jatkoa vuosia kestäneelle musiikikasvatustyölle, jonka aikana Makkosen käsikirjoittamat tarinalliset Sibelius-konsertit ovat tavoittaneet yli 400 000 lasta ja nuorta. Makkosen ja Azezianin tavoitteena on saavuttaa 500 000 lasta ja nuorta klassisen musiikin konserteilla vuoden 2017 loppuun mennessä, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Tavoitteensa tueksi he perustivat vuonna 2016 lasten taidekasvatusta tukevan Lasten klasari ry:n. Siihen ja Suomi 100 -tempaukseen pääsee tutustumaan sivuilta www.lastenklasari.fi .

www.sibeliusinspiration.fi
www.jussimakkonen.com
www.lastenklasari.fi