STOP THE PRESS!

Kimmo Pyykkö -taidemuseolla vietetään Anssin nimipäivää perjantaina 21.4.2017 klo 11-17

Anssin päivänä pe  21.4. klo 11-17 vapaa pääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseoon ja Anssi Kasitonni opastaa näyttelyn

Kimmo Pyykkö -taidemuseon pysyvänä näyttelynä museon kolmannessa kerroksessa on Kimmo Pyykön elämästä ja taiteesta kertova ”Pitkän matkan ateljee” ja vaihtuvien näyttelyiden tiloissa ”Ilmassa itekkin” Anssi Kasitonnin ja Kimmo Pyykön yhteisnäyttely. Kangasalan lisäksi taiteilijoita yhdistää yhdistää lennokkaat ideat ja uskaliaat tavat tehdä taidetta.  Kimmo Pyyköltä (s. 1940) näyttelyssä nähdään teoksia hänen ns. lentokonealumiinikaudeltaan eli vuosien 1969-74 väliseltä ajalta. Materiaalin lentokonealumiinikauden veistoksiin Kimmo Pyykkö hankki Kuoreveden ilmavoimien käytöstä poistettujen lentokoneiden varikolta. Vanhat matkustajakoneet ja hävittäjät, DC-3:t, Vampiret, MiGit ja Caravellet, ovat muuntuneet Pyykön käsissä suurikokoisiksi veistoksiksi.

Materiaalien sijaan Anssi Kasitonnin (s.1978) teoksissa kierrossa ovat kulttuurimme kuvat ja merkit. Näyttelyssä Kasitonnilta nähdään animoituja lyhytelokuvia ja veistoksia, joiden aiheet ovat tuttuja populaari- ja viihdekuvastoista. Kasitonnin maailmassa seikkailevat kultainen pahvista tehty voittohevonen, 80-luvun Scifi-sitcom -sarjan hellyttävä Alf kromattuna, hartsiin valetut tikarit, silmät, pääkallot ja sydämet, glitter-rekat sekä amerikanraudat.

Anssi Kasitonni opastaa näyttelyn pe 21.4. klo 16-17

Anssin päivän kunniaksi saamme nauttia näyttelystä taiteilija Anssi Kasitonnin opastamana. Kasitonni on valloittava persoona, jolta ei tarinat lopu kesken. Lapsuuden muistot, oman sukupolvensa populaarikuvasto, sattumat ja kommellukset  sekä omaperäinen taiteen tekemisen tapa tekee Kasitonnista kiinnostavan taiteilijan, jota kannattaa tulee kuulemaan.

Lähde: Kimmo Pyykkö -taidemuseo