STOP THE PRESS!

Vaasan Kuorofestivaalilla luvassa monipuolinen ohjelmatarjonta

Toukokuun 24.-28. saadaan Kuorofestivaalin tapahtumissa Vaasassa ja ympäristössä jälleen nauttia laajasta kattauksesta vokaali- ja kuoromusiikkia. Tarjolla on noin 80 konserttia ja muuta tapahtumaa yleisölle, kuorolaisille sekä kuoronjohtajille. Maksuttomasta ohjelmasta voidaan tuttuun tapaan nauttia muun muassa Rewell Centerissä.

Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja myös Kuorofestivaali juhlii 25-vuotista taivaltaan.  Molemmat juhlan aiheet on otettu huomioon konserttiohjelmiston suunnittelussa.

Avajaiskonsertissa Vaasan kuorofestivaali 25-v. esiintyvät Heinavanker, Nonen Vocals ja Grex Musicus. Konsertin väliajalla Vaasan kaupunki tarjoaa konserttiyleisölle leivoskahvit.

Päätöskonsertissa nousee esille Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi. Konsertissa esiintyvät Ruamjai, Juurakko, Solala sekä Key Ensemble.

Kuoro tulee kylään

Festivaali haluaa ottaa huomioon ikäihmiset, jotka eivät pääse konserttisaleihin. Vanhusten palvelutaloissa järjestetäänkin neljätoista Kuoro kylässä –konserttia.

Konsertteja pidetään myös kirkoissa, kouluissa ja vankilassa. Lisäksi pop-up -konsertteja on ostoskeskuksissa, ravintoloissa ja kaupunginkirjastossa.

Nauti hyvästä musiikista ja ruuasta

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa Show & Dinner -tapahtumia, joissa yhdistyy hyvä ruoka ja musiikkiviihde. Esiintyjinä ovat Må Pyton Kaffehuset Augustissa, Sweet Voices Brasserie & Bar Fondiksessa, sekä SoulSisters juuri avatussa Villa Sandvikenissa.

Suositut non-stop-konsertit järjestetään tuttuun tapaan Rewell Centerissä keskiviikosta lauantaihin. Niissä esiintyy päivittäin 15-25 kuoroa ja vokaaliyhtyettä.

Workshoppeja kuorolaisille

Kuorolaulajille ja kuoronjohtajille on luvassa kaksi huipputason workshopia. Ruamjai-kuoro ja Kirsi Kaunismäki-Suhonen vetävät Äänimaisema-workshopin ja Teemu Honkanen Mitä partituuri kertoo? -workshopin.

Kuorofestivaalin ohjelma on jaossa Pohjanmaan suurmessuilla 22.-23.4. Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksen osastolla. Vaasan alueen koteihin ohjelma jaetaan viikolla 17. Ohjelmisto on kokonaisuudessaan nähtävissä festivaalin sivuilla osoitteessa www.vaasachoirfestival.fi.

Festivaalin lippuja voi ostaa ennakkoon StudioTicketistä sekä netin kautta NetTicketistä www.netticket.fi. Kuorofestivaalin aikana lippuja myydään myös festivaalitoimistosta Vaasan kaupungintalolta sekä tunti ennen esitystä konserttipaikan ovelta. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta www.vaasachoirfestival.fi ja Facebookista www.facebook.com/vaasachoirfestival.