STOP THE PRESS!

Kaikukortti käyttöön kaikissa Kansallisgallerian museoissa

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kansallisgalleria on päättänyt toimia Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja tarjoaa kaikukorttilaisille erikoisetuna koko vuoden ajaksi maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa. Huhtikuusta alkaen kaikukorttilaiset pääsevät korttia näyttämällä Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon.

”Haluamme olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on,” toteaa Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen korttipäätöksen taustoista.

Kaikukortti on toistaiseksi Espoossa ja Kainuussa käytössä oleva kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Espoon ja Kainuun Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteisiin. Kohteita on hyvin monenlaisia, mm. taidemuseoita, festivaaleja, tanssiesityksiä ja teattereita. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.

Kaikukorttia myöntävät tällä hetkellä espoolaiset ja kainuulaiset sosiaali- ja terveysalan toimijat. Kortin voi saada, jos on palveluja käyttävänä asiakkaana em. toimijoilla ja on tiukassa rahatilanteessa, eikä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.

Kaikukortin valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kulttuuria kaikille -palvelu. Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. Kehittämistä rahoittavat vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu.