STOP THE PRESS!

Slowhillin upea paluu

Kuuden vuoden albumijulkaisutauon jälkeen jälleen aktivoitunut Tapani Rinteen ja Vellu Maurolan alias Dj Slown Slowhill julkaisee tänään pitkään odotetun uuden EP:nsä. Lento-EP:llä on mukana myös legendaarinen kitaristi Esa Pulliainen. EP:n on tuottanut Kalle Chydenius.

Suomalaisen loungen ja chill-outin kiistattomana lipunkantajana tunnettu Slowhill on tunnetusti pitänyt itsestään matalaa profiilia, vaikka kaksikon musiikki onkin levinnyt ympäri maailman juuri sinne, missä loungen pitääkin kuulua: hotelleihin, ostoskeskuksiin ja tyylikkäisiin klubeihin.

Lento-EP:ltä on julkaistu jo aikaisemmin tänä keväänä kaksi kappaletta, Aces sekä Due Day. Yhdysvaltoihin toimipaikkansa siirtänyt Vellu Maurola näkee Acesissa kaihoisan kitaran, hypnoottisen klarinetin ja elektronisen sykkeen luomana monta ulottuvuutta – asian, joka on läsnä Slowhillin tuotannossa toki muutenkin.

”Se pysäyttää ajan ja antaa ajatuksille tilaa. Se on melankoliaa Suomesta ja valoa Kaliforniasta. Ja se aukeaa aina vaan uudestaan ja uudestaan”, Maurola kuvailee.

Kun sanoja ei ole, pienet nyanssit, sävelten värit ja melodiat saavat entistä suuremman merkityksen. Sanattomuus myös vapauttaa kuulijan.

”Instrumentaalimusiikissa sanoma on sävelissä ja jokainen tulkinta on oikea, kuulijasta riippuen”, Rinne toteaa.

Kuuntele Lento-EP nyt kokonaisuudessaan Spotifyssä: https://open.spotify.com/album/4JxYv2e0ta9RpikyiQNcU8

www.slowhill.com

https://www.instagram.com/slowhillofficial/