STOP THE PRESS!

Biotaiteen keskustelutilaisuus Galleria Napassa Rovaniemellä

Taiteen edistämiskeskus (Taike) järjestää yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran ja Rovaniemen taidemuseon kanssa Galleria Napassa maanantaina 24.4 klo 17-18.30 taiteen- ja tieteen tekijöille biotaiteen keskustelutapahtuman.

Biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz Taiteen edistämiskeskuksesta alustaa keskustelua esitelmällä biotaiteesta ja biotaiteen kautta taiteen- ja tieteenvälisestä toiminnasta niin Suomessa kuin kansainvälisessä kentässäkin.

Tilaisuus avaa Taiken järjestämän ympäri Suomea pidettävän biotaidetta käsittelevien keskustelujen sarjan.

Keskustelutilaisuus toteutetaan osana Taiken Soihtu-projektin keskustelusarjakokonaisuutta. Soihtu on biotaidetta edistävä taiteen ja tieteenvälinen projekti. Hankkeen yksittäisillä toiminnoilla ja tapahtumilla on tavoitteena vahvistaa biotaiteen kansallista verkostoa ja sitä kautta kansainvälistä yhteistyötä.

Biotaide yhdistää mennyttä, nykypäivää ja tulevaa eniten muokanneet voimat: taiteen ja tieteen. Biotaiteen kautta taide voi olla mukana yhteiskunnallisissa keskusteluissa, joissa pohditaan esimerkiksi uusista teknologioita, ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä.