STOP THE PRESS!

Taiteilijatapaaminen: Kimmo Pyykkö to 27.4. klo 17 alkaen Kangasala-talossa

Kimmo PyykköKimmo Pyykkö -taidemuseon kevään ja kesän Ilmassa itekkin -näyttely on kuvaveistäjä, professori Kimmo Pyykön ja taiteilija Anssi Kasitonnin yhteisnäyttely. Tämän kertaisessa taiteilijatapaamisessa Kimmo Pyykkö kertoo taiteen tekemisen lähtökohdistaan.
Kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö ampaisi suomalaisen kuvanveistäjien kärkinimien joukkoon heti valmistuttuaan silloisesta Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1968. Pyykkö itse on sanonut, että taide oli hänelle ”elämänkohtalo, ei ammatti”. Viiden vuosikymmenen ajan Pyykkö on pohtinut taiteensa kautta teemoja kuten yhteiskunnallinen vaikuttaminen, vallankäyttö, ihmisyys, elämän kulminaatiopisteet ja ajan kulku. Pyykön tuotannossa erottuvat eri materiaalien käyttöön sidotut selkeät kaudet. Pyykkö aloitti rautaromusta valmistetuilla veistoksilla. Tätä seurasivat valurauta, lentokonemateriaali, valettu alumiini, puut kuten bongossi ja tervaleppä sekä pronssi. Näistä pronssi on ollut taiteilijan materiaalina alusta alkaen ja läpi vuosikymmenten.

Kimmo Pyykkö kertoo taiteilijatapaamisessa taiteen tekemisen lähtökohdistaan: miten teokset syntyvät, mistä hän ammentaa aiheet teoksiinsa ja miten tekeminen on muuttunut viiden vuosikymmenen aikana. Haastattelussa pureudutaan Pyykön lentokonealumiinikauden teoksiinsa ja tekniikkaan. Tilaisuus alkaa to 27.4. klo 17, jolloin museovieraat voivat tutustua Ilmassa itekkin -näyttelyyn. Klo 17.30 alkaa taiteilijahaastattelu, jota voi seurata suorana lähetyksenä verkossa. Haastattelu ja suora lähetys loppuu klo 18.30 mennessä, jonka jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle.

Taiteilijatapaamista voi seurata suorana lähetyksenä verkossa
Taiteilijatapaaminen lähetetään myös suorana lähetyksenä verkossa. Linkki lähetyksen katseluun löytyy osoitteesta www.kangasala-talo.fi to 27.4. klo 17.30 alkaen. Suoran lähetyksen mahdollista Kulttuuria lähelle -hanke. Tilaisuuden teknisestä tuotannosta vastaa Kulttuuriosuuskunta Terä.