STOP THE PRESS!

Uusi lastenelokuvafestivaali Junior Ciné 6.–12.5.

Lauantaina 6.5. Espoo Cinéssä vietetään Perhepäivää, joka avaa ensimmäistä kertaa järjestettävän, lasten ja nuorten ohjelmaa monipuolisesti esittelevän Junior Ciné -tapahtuman.
Ensimmäistä kertaa järjestettävän Junior Cinén ohjelma polkaistaan näyttävästi käyntiin lauantaina 6.5. vietettävän Perhepäivän monipuolisella ohjelmalla. Koko perheelle suunnattua, ilmaista Perhepäivää vietetään Espoon kulttuurikeskuksessa klo 10–15.15. Luvassa on konehuonevierailuja, suunnistusseikkailu ja tietysti elokuvanäytöksiä kaikenikäisille. Voit myös laatia oman kuvakäsikirjoituksen, jolle Tapiola Sinfonietan muusikot luovat äänimaiseman.Perhepäivän huipentaa Junior Cinén virallinen avajaiselokuva, moninkertaisesti palkittu, ranskankielinen animaatio ELÄMÄNI KESÄKURPITSANA (Ma vie de Courgette). Elokuva pohtii menetystä ja perheen merkitystä koskettavasti lapsen näkökulmasta.

Monipuolisen elokuvatarjonnan lisäksi Junior Cinén ohjelmassa on runsaasti oheisohjelmaa niin lapsille, nuorille kuin opettajille ja kasvattajille. Kelaamon Leffalabra ja erilaiset työpajat tarjoavat kiinnostavaa tekemistä lapsille ja nuorille, tiistaina 9.5. järjestettävä Cinén seminaari Kino Tapiolassa on suunnattu opettajille ja kasvattajille.

Junior Cinén seminaari 9.5.
Kaksiosaisessa seminaarissa keskitytään ensin mediakasvatukseen osana varhaiskasvatusta, tämän jälkeen syvennytään ajankohtaisiin vihapuheen ja disinformaation aihealueisiin. Varhaiskasvatuksesta keskustelevat Heidi Sairanen Helsingin yliopistosta, Marjo Kovanen Koulukinosta, mediakasvattaja Roi Ruuskanen AV-Arkista sekä keskustelua johtava mediakasvatuksen tutkija Sara Sintonen. Vihapuheen ja disinformaation ajankohtaisiin teemoihin johdattaa toimittaja Jutta Sarhimaa, paneelissa ovat Rauna Rahja Mannerheimin lastensuojeluliitosta, KAVI:n mediakasvatuksen erityisasiantuntija Saara Salomaa, Oula Silvennoinen Helsingin yliopistosta sekä Iivisniemen koulun apulaisrehtori Nina Viitanen.

Jälkimmäisen seminaarin yhteydessä katsotaan Elina Hirvosen ajankohtainen ja keskustelua herättävä dokumenttielokuva KIEHUMISPISTE.

CinEd-koulutus
Mediakasvatus on vakiinnuttanut paikkansa koulujen arjessa uuden opetussuunnitelman myötä. Junior Ciné tarjoaa eurooppalaisen CinEd-hankkeen puitteissa opettajille suunnatun koulutuksen, jossa pureudutaan elokuvakasvatuksen pedagogiikkaan. Koulutus järjestetään keskiviikkona 10.5. Tapiolan kirjastossa.

Elokuvia tärkeistä teemoista
Festivaalin elokuvissa korostuvat tutut ja tärkeät teemat: Erilaisuutta ja erilaisuuden kohtaamista käsitellään elokuvissa SILMÄTYSTEN, KESÄNI SUDENKORENTONA ja PITKÄ MATKA KOULUUN. OFFLINE ja TULISILLA HIILILLÄ tarjoavat hienoja kasvutarinoita ja tanskalaiselokuva RÄJÄHTÄVÄÄ TEINIRAKKAUTTA käsittelee rakkauden ja ihastumisen teemoja. HOBBYHORSE REVOLUTION on hauska ja koskettava elokuva omintakeisesta harrastuksesta sekä mielikuvituksen ja yhteisöllisyyden voimasta.

Junior Ciné 6.–12.5. Perhepäivä 6.5.
Tarkemmat elokuvaesittelyt, näytösajat ja muut lisätiedot: www.juniorcine.fi