STOP THE PRESS!

Sorjonen palaa Lappeenrantaan

Menestyssarja Sorjosen toisen kauden kuvaukset alkavat elokuussa Lappeenrannassa. Kuvaukset päättyvät marraskuussa Helsingissä.

Sorjonen on kotimainen Nordic noir -rikossarja, jonka ensimmäinen kausi nähtiin YLE TV1:n Kotikatsomossa syksyllä 2016.

Sarja kertoo huippututkija Kari Sorjosesta, joka muuttaa vaimonsa Pauliinan ja tyttärensä Janinan kanssa Lappeenrantaan saadakseen lisää aikaa perheelleen sekä mukavampia rikoksia ratkaistavakseen.

Katsojamenestyksen lisäksi Sorjonen on myös arvostelumenestys. Tammikuussa Sorjonen oli palkituin kotimainen tv-sarja vuotuisessa Kultainen Venla –gaalassa. Se oli vuoden 2016 paras draamasarja, minkä lisäksi Anu Sinisalo ja Ville Virtanen saivat parhaan mies- ja naisnäyttelijän palkinnot.

Sorjonen on menestys myös ulkomailla. Kansainvälisesti Bordertownina (Rajakaupunki) tunnettu sarja on tähän mennessä levinnyt saksan- ja ranskankieliseen Eurooppaan ja maaliskuun lopussa Netflix lanseerasi Bordertownin mm. USA:ssa, Britanniassa ja Pohjoismaissa ensimmäisenä suomalaisena originaalisarjana.

Sorjosen toinen kausi suunnitellaan ulostulevaksi loppuvuodesta 2018 YLE TV1:ssä ja se toteutetaan kansainvälisenä yhteistuotantona. Toisen kauden 10 jaksossa Sorjonen saa ratkaistavakseen 5 uutta rikosta. Sarjan päänäyttelijät palaavat rooleihinsa. Mukana ovat mm. Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Matleena Kuusniemi, Olivia Ainali, Lenita Susi, Laura Malmivaara, Mikko Leppilampi ja Janne Virtanen.

Fisher King Oy on iloinen voidessaan palata Lappeenrantaan. Ensimmäisen kauden kuvauksissa Lappeenrannassa koettu lämmin vastaanotto, innostus ja ammattitaito olivat osaltaan siivittämässä sarjan menestystä.