STOP THE PRESS!

Lumoava Helsinki -kirja paljastaa kiinnostavimmat urbaanit luontoretkikohteet

Lumoava HelsinkiHelsingissä on käynnissä luontobuumi. Uusi kirja opastaa retkelle lähiluontoon.

Lumoava Helsinki -kirjassa esitellään 200 elämyksellisintä luontopaikkaa: valtaosa Helsingin luonnonsuojelualueista, luonnonsuojeluohjelman alueista ja suojelluista luontotyypeistä, lähes kaikki luonnonmuistomerkit, merkittävät geologiset ja perinneympäristökohteet sekä valikoima puistoja ja muita ihmisen tuottamia viheralueita. 250-sivuisen kirjan julkaisevat Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Edita. Kirjan on toimittanut ja valokuvannut Jussi Helimäki.

Mukana ovat Helsingin merkittävimmät luontokohteet, kuten Vanhankaupunginlahden kansainvälisesti arvokas kosteikko ja Keskuspuiston laajat metsät sekä useimmille ennestään tutut alueet, esimerkiksi Seurasaari ja Suomenlinna. Lisäksi kirja johdattaa lukijansa monille vähemmän tunnetuille mutta silti yhtä kiehtoville paikoille.

Kirjan päätehtävä on auttaa lukijaa löytämään kaupunkiluonnon läheisyys ja monimuotoisuus. Arvokkaat luontoalueet sekä pienet yksittäiset kohteet sijaitsevat jopa aivan keskustan tuntumassa. Kirja julkaistaan osana Suomi 100 -juhlavuotta.

”Hienointa on, että sykähdyttäviin luontopaikkoihin pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla tai vaikka pyörällä. Jopa puolessa tunnissa voit piipahtaa lähimetsässäsi Keskuspuistossa tai hengittää meri-ilmaa lähes ulkosaariston tunnelmissa kaupunkimme rannoilla”, sanoo Helsingin ympäristönsuojelupäällikkö Päivi Kippo-Edlund.

Kirjan tiedot: https://www.editapublishing.fi/muut/tuote/lumoava-helsinki-200-luontoelamysta