STOP THE PRESS!

Nuorten tapahtumatuottajien uuteen talvifestivaaliin lisää ykkösnimiä – Joukkorahoituskampanja jatkuu 14.5. asti

Winter Solsticessa mukana nyt mm. Rajattoman erikoiskeikka, Kotiteollisuuden teemaveto, Tiisu sekä Pepe Willberg!

Uusi talvifestivaali Winter Solstice nousee musiikin ystävien riemuksi Helsingin Suvilahteen 1.-2. joulukuuta, ja nyt tapahtuma on julkistanut seuraavan nipun huippuesiintyjistään. Jo aikaisemmin paljastetut seitsemän esiintyjää saavat seurakseen seuraavat esiintyjät: Litku Klemetti & Tuntematon numero, Pepe Willberg, Tiisu sekä Taiska.

Mukana on myös Kotiteollisuus, joka soittaa Helvetistä itään -teemakeikan. Vuonna 2003 julkaistu Helvetistä itään nousi julkaisuviikollaan Suomen albumilistan ykköseksi ja palkittiin Emma-patsaalla parhaana hard rock / metallialbumina. Winter Solsticessa kuullaan tämä platinaakin myynyt suomalaisen raskaan musiikin maamerkki alusta loppuun.

Erikoiskeikka kuullaan myös Rajattomalta, jonka uusi albumi julkaistaan lokakuussa. Levy tulee pitämään sisällään suomalaisten rakkaimpia hittejä uusina versioina, ja projekti on osa Yle Suomen lanseeraamaa Suomi 100 -hanketta. Samalla vietetään myös Rajattoman omia 20-vuotisjuhlia!

Rajattoman Jussi Chydeniukselle esiintyminen Suvilahden Winter Solsticessa on odottamisen arvoinen asia:

”Olemme esiintyneet ylipäätään vähän Helsingissä, joten jokainen esiintyminen on meille spessujuttu. Varsinkin nyt, kun tosiaan juhlimme 20-vuotisjuhlia ja Suomi 100-vuotisjuhliaan.”

Jo julkaistu Rajattoman versio Baddingin Paratiisista oli tulevan levyn ensimmäinen single. Biisissä Rauli Somerjoen vokaaliosuudet ovat saaneet seurakseen täysin uuden a cappella -sovituksen.

”Sovitus on originaalin biisin näköinen, mutta siihen on tuotu silti jotain uutta – omasta mielestäni biisiä kunnioittaen. Tämä projekti on jo nyt ollut todella mielenkiintoinen emmekä ainakaan vielä ole stressanneet sitä, että tässä kosketaan suomalaisille tärkeisiin ja isoihin biiseihin. Levylle on tulossa paljon vierailijoita, myös elossa olevia”, Jussi jatkaa salamyhkäisesti.

Näitä versioita kuullaan muun juhlavuoden ohjelmiston ohella myös Suvilahden keikalla, joka on osa Rajattoman erikoiskeikkojen sarjaa syksyllä 2017.

”Kerrankin voi sanoa, että tulossa on levy, jossa on pelkkiä hittejä”, Chydenius naurahtaa.

Winter Solsticen Suvilahteen nouseva talvinen miljöö lämmitettyine telttoineen onkin mitä omimpiaan juhlistamaan kotimaisen upean kevyen musiikin kaksipäiväistä juhlaa.

Tapahtuman takana on voittoa tavoittelematon yhdistys Solstice ry, jonka remmissä on joukko nuoria tapahtuma-alan ammattilaisia. Yhdistyksen tarkoituksena on toiminnallaan tukea nuorten suomalaisten artistien kansainvälistymistä ja luoda työpaikkoja nuorille tapahtumatuottajille. Festivaalin tavoite ei ole tuottaa voittoa vaan elämyksiä.

Talvifestivaalin joukkorahoituskampanja on auki 14.5. saakka Mesenaatti-palvelussa. Edullisimmillaan olevien festivaalilippujen ja oheistuotteiden lisäksi tarjolla on erilaisia yllättäviäkin hankintoja, joista saa lisätietoa osoitteessa: www.wintersolstice.fi/mesenaatti.

Tähän mennessä julkistetut Winter Solstice -esiintyjät ovat:

Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta
Kingston Wall Freakout!
Don Johnson Big Band: Breaking Daylight
Leavings-orkesteri esittää: Leevi and the Leavings
Scandinavian Music Group
Jussi & The Boys: Numero 1
Wigwam Revisited
Kotiteollisuus: Helvetistä itään
Rajaton: Suomi 100 –konsertti
Litku Klemetti & Tuntematon Numero
Pepe Willberg
Taiska
Tiisu

Lisää esiintyjiä paljastetaan kesän aikana.

Katso Mesenaatti-kampanjan esittelyvideo nyt täältä: www.wintersolstice.fi/video

www.wintersolstice.fi

www.facebook.com/wintersolsticefestival