STOP THE PRESS!

Savoy-teatterin vapussa Alice Francis ja Club For Five

Miljoonia Youtube-katselukertoja kerännyt Alice Francis esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Yhtyeen uusi albumi Electric Shock julkaistaan tämän viikon perjantaina.
”Laulaminen on tarinankerrontaa – puhumista nuottien ja harmonioiden avulla”, laulusolisti Miss Alice kuvaa. Musiikin avulla yleisö voi ymmärtää laulun sisällön, vaikka jokainen sana ei olisikaan tuttu.

Miss Alicen sanoitukset käsittelevät monenlaisia teemoja, kuten rakkautta, vihaa, ylimielisyyttä ja ihmisyyttä.

Keskiössä yhtyeen musiikissa on kuitenkin rytmi.

”Esimerkiksi kappaleemme Beatptized on saanut inspiraationsa matkoistamme.” Laulun nimessä yhdistyvät rytmi (beat) ja kastetuksi tuleminen (baptized).

”Musiikki tuo ihmiset rauhanomaisesti yhteen kaikkialla maailmassa kulttuureista ja uskomuksista riippumatta.”

Savoy-teatterissa vahvistettu kokoonpano

Alice Francisin kappaleita on katsottu YouTubessa miljoonia kertoja. Suosituimpiin lukeutuvat Shoot Him Down 6,3 miljoonalla ja St. James Ballroom 2,4 miljoonalla katselulla.
Tansanialais-romanialaisen laulajan lisäksi yhtyeeseen kuuluvat saksalainen tuottaja Mr. Goldielocks ja korealainen kosketinsoittaja-taustalaulaja Sir Chul-Min Yoo. Savoy-teatterin keikan kokoonpanoon kuuluvat lisäksi rumpali H. Feather ja basisti Jonathan Didge Dunkel.

Yhtye kiertää Eurooppaa tiiviisti tulevina kuukausina ensi viikolla julkaistavan Electric Shock -albuminsa tiimoilta. Savoy-teatterin konsertti on Alice Francisin ensimmäinen Suomessa.

Savoyn vappu on vokalistien juhlaa

Myös vappupäivänä Savoy-teatterissa kuullaan kansainvälisesti menestyneitä laulajia, kun lauluyhtye Club For Five esittää parhaita paloja seitsentoistavuotiselta uraltaan.

Tuukka Haapaniemen, Maija Sariolan, Susanna Lukkarisen, Jouni Kanniston ja Juha Viitalan muodostama ryhmä on suosittu esiintyjä kotimaassa ja kansainvälisesti. Viisikko yhdistelee sovituksissaan ennakkoluulottomasti jazzia, poppia ja klassista musiikkia. Säestyksetön a cappella -yhtye on tunnettu erityisesti taidostaan imitoida soittimia ihmisäänellä.
Vappupäivän konsertista alkava residenssiyhteistyö Savoy-teatterin kanssa syvenee syksyllä.

”Suunnittelemme Savoy-teatterin kanssa useita iltoja vaihtelevien teemojen parissa”, kertoo Tuukka Haapaniemi.

Savoyn vappu:

Alice Francis – Electric Swing vappuaattona 30.4. klo 19

Club For Five – Kaikki parhaat vappupäivänä 1.5. klo 14