STOP THE PRESS!

Espoon kaupunginmuseo valmistelee Saaristomuseo Pentalan avautumista kesäkaudelle 2018

Saaristomuseoalue mereltä päin

Saaristomuseoalue mereltä päin. Kuva: EKM/ Tommi Heinonen

Museoalueen rakennukset on kunnostettu ja tulevan kesän ja syksyn aikana työt jatkuvat piha- ja peltoalueilla. Avautuessaan saaristomuseo tuo ainutlaatuisen saaristoympäristön osaksi Espoo-tarinaa, 2030 kulttuuristrategiaa sekä jatkaa Rantaraittia kohti merta.

Saaristomuseo tuo kaupungin merellisen menneisyyden kuntalaisten, matkailijoiden ja veneilijöiden ulottuville. Pentalan saaresta tulee laajin virkistysalue ja saaristomuseosta merkittävin kulttuuripalvelu Espoon saariston alueella. Suunnitteilla on moniaistinen ja elävä museo, jossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Museo tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus koko Suomen mittakaavassa. Tuleva museoalue muodostuu hyvin säilyneestä, valtakunnallisesti merkittävästä kalastaja- ja huvilamiljööstä.

Saaristomuseohanketta valmistellaan yhteistyössä Espoon kaupungin tilapalveluiden, kaupunkitekniikka keskuksen, liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa. Saaren metsä- ja luonnonsuojelualueen luontopolkujen ja muun luontotoiminnan puitteissa tehdään tiivistä yhteistyötä Espoon ympäristökeskuksen kanssa.

Espoon kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 25.4.2017 Saaristomuseo Pentalan asiakasmaksuista, jotka koskevat opastettuja kierroksia ja kokoustiloja. Museoalueelle tulee olemaan vapaa pääsy. Maksut tulevat voimaan museon avautuessa kesällä 2018.