STOP THE PRESS!

Tahkon kesäteattterissa Finnvitsit 2017

Trump goes Tahko, eli Tahkon kesäteatteri marssittaa lavalle tämän hetken maailman mahtavimman miehen Suomi 100 v juhlaesityksessä. Tahkon kesäteatterissa esitettävä Uudet kujeet -esitys Finnvitsien taattua hersyvää laatua, jossa huumorin keinoin ammutaan oikealle ja vasemmalle ja tänä vuonna myös kansainvälisellä otteella.

Esitys perustuu “tositapahtumiin”

Finnvitsit toivottavat katsojan mukaansa matkalle  humoristisiin hetkiin ja ajankohtaisiin ”tositapahtumiin”. Viimeaikaiset tapahtumat ovat innoittaneet tekijät tuomaan esille tarinoita koti- ja ulkomaisten viihdetaiteilijoiden sekä poliitikkojen elämästä.

“Olemme iloisen huolestuneita nykytilanteesta ja positiivisen järkyttyneitä menneisyydestä. Nämä tuntemukset olemme halunneet tuoda yleisön eteen ja niin päädyimme luomaan esitykselle rungon, joka perustuu näkemykseemme viimeaikaisten tapahtumien ja lähes tuntemiemme persoonien oletetuista syy- ja seuraussuhteista. Vaikka emme voi antaa tarinoille totuustakuuta, niin silti koemmme tarpeelliseksi vedota lähdesuojaan käytännössä kaikissa tarinamme faktaosuuksissa”, summaa esityksen käsikirjoittaja Juha Laitila teoksen taustoja.

Odotettavissa on esimerkiksi vastaus siihen, että mitä tekemistä on toistensa kanssa vaaleilla, urheilulla, politiikalla, laulajilla ja presidenteillä. Vastaus selviää, kun toimittaja Seppo Susanna Päivärinta tenttaa  pääministeriä. Finnvitsien totuttuun formaattiin kuuluvassa musiikki-ilottelussa Paula Koivuniemi kohtaa Tom Jonesin, Suomen euroviisukappaleille ei juurikaan anneta pisteitä mutta Suomi-musiikki soi ja voi hyvin. Vielä esityksessä kysytään kutkuttavasti, että kun Donald Trump, Saara Aalto ja Honey G löytävät samalle lavalle, niin kuka voittaa?

Hengästyttävän laajassa henkilökavalkadissa lavalla säkenöivät kauniit naiset ja suomalaiset konkarit Dannystä, Frederikistä, Kuoppamäestä, Irwinistä ja Juicesta Elvikseen, Diana Rossiin, Liza Minelliin, Tina Turneriin ja Cheriin. Ja kaiken huipuksi saamme ihmetellä, että mitä tekevätkään Noora Karma, Pete Poskiparta, Ike Kanerva, Anneli Saaristo tai Kike Elomaa?

Koko huiman iloittelun pisteen i:n päällä asettelevat järjestysmiehet Reunanen ja Notkelmainen, jotka ovat kokeneet, kuulleet ja nähneet vuosien saatossa tanssipaikan takahuoneessa monen esiintyjän kommelluksia. Näistä kokemuksista heillä riittää loppumattomasti tarinoita katsojille kerrottaviksi.

Finnvitsien esitykset ovat luonteeltaan visuaalisesti ja sisällöllisesti monipuolisia kattauksia ja niin tälläkin kertaa. Kymmenet hahmot vaihtuvat lavalla ja kulisseissa vauhdilla. Musiikkinumerot,        sketsit ja esittäjät seuraavat toinen toistaan sekuntipelillä hengästymiseen asti.  Tunnelmassa liikutaan yllätyksistä ja naurusta haikeuteen ja liikutukseen Suomen 100 v. tunnelmissa.

Kuopiossa myynnissä hyväntekeväisyyslippuja

Finnvitsit haluaa tukea myös hyväntekeväisyyttä ja sen vuoksi Uudet Kujaaet -kesäteatterishow on haluttu mukaan Kime4Kids -hyväntekeväisyystapahtumien joukkoon. Tämä toteutuu konkreettisesti siten, että kesäteatteriliput tulevat myyntiin Kuopion torin laidalla Kauppahallin yhteydessä sijaitsevaan Salacavala -kahvilaan. Jokaisesta Salacavalasta ostetusta Uudet kujeet – lipusta menee 4,50 eur lasten ja nuorten hyväntekeväisyyteen Kime4Kids ry:n kautta.

Tietoja esityksestä

  • Käsikirjoitus: JUHA LAITILA – Ohjaus: OTTO KANERVA
  • Äänimaailma: ANTTI TAIPALE
  • Näyttelijät: JUHA LAITILA –  SHEILA, ANTTI TAIPALE – JUKKA LAAKSONEN
  • www.facebook.com/finnvitsit
  • www.facebook.com/TahkoSpaPOPUP-teatteri
  • Liput:  24,50 € (Tahko Spa vastaanotto)
  • Esitykset: klo 19.00: 4.- 6.7, 11.-13.7 ja 18.-20.72017
  • Tahko Spa Areena: viilennetty tila, anniskelualuetta, sopii liik. rajoitteisille
  • WWW: www.tahkospa.fi