STOP THE PRESS!

FINLANDIA 2017 – kansainvälinen postimerkkitapahtuma tuo harvinaisuudet Tampereelle

FINLANDIA 2017 on suurin, kansainvälinen filatelian tapahtuma Euroopassa 24.-28.5.2017. Päätapahtumapaikka on Tampere-talo. Suurtapahtuma kokoaa yhteen suomalaisia ja ulkomaalaisia keräilijöitä yli 40 maasta. FINLANDIA 2017 esittelee maailmanluokan harvinaisuuksia ja tuo myös Kuningatar Elisabet II:n postimerkkikokoelmat Tampereelle yhdessä pääyhteistyökumppani Postimuseon kanssa. Postimuseo on näyttelyn toinen tapahtumapaikka.

FINLANDIA 2017 juhlii Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Näyttely kuuluu Suomi 100-juhlavuoden viralliseen ohjelmistoon. Suomen itsenäisyys on näyttelyn pääteema. Itsenäisyys näkyy useissa huippukokoelmissa ja ohjelmassa. Näyttelyn suojelija on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Monipuolinen ohjelma

Näyttelyssä on joka päivälle (ke-su) oma teemansa: Agathon Fabergé, Suomi 100, Tampere, Muumit & perheet ja Postimuseo & Postcrossing. Filateelinen ja muu ohjelma on monipuolista sisältäen seminaareja, haastatteluja ja kokoelmaesittelyjä. Ohjelmalavalla on lyhyitä esittelyjä joka päivä. Lapsille on oma toiminnallinen näyttely Merkillinen seikkailu. Se herättää kiinnostuksen postimerkkeihin taitoradan avulla.

Carl Gustaf Emil Mannerheimille on oma näyttely osana FINLANDIA 2017 -tapahtumaa. Mannerheimin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Näyttelyssä Mannerheim esiintyy sekä yksityisenä että julkisuuden henkilönä. Esillä on harvoin nähtyä materiaalia yksityisistä kokoelmista ja Mannerheim-museosta.

Rouva Jenni Haukiolle FINLANDIA 2017 lahjoittaa suomalaista runoutta käsittelevän filateelisen kokoelman Runo-Suomi kautta aikain. Kokoelma on esillä tapahtumassa.

Kokoelmaluokat

FINLANDIA 2017 on postimerkkinäyttely, jossa filatelistit esittävät kokoelmansa kehyksissä kilpaillen palkinnoista. Kilpailuluokkia on yksitoista. Kuvapostikortit ovat mukana ensimmäistä kertaa kansainvälisessä näytte-lyssä.

Kilpailuluokkien lisäksi FINLANDIA 2017 esittelee monia ainutlaatuisia kutsuttuja kokoelmia. Tampere-talossa on esillä suomalaisen filatelian arvokkaimpia kohteita ruotsalaisen huippukerääjän Gustaf Douglasin kokoel-masta. Postimuseon näyttelyssä Suomeen saadaan näytille maailman ensimmäiset postimerkit Kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta. Esillä on maailman arvokkaimpia yksittäisiä postimerkkejä. Suomen Pankki esittelee itsenäisyyden ajan seteleitä ja niiden luonnoksia ensimmäistä kertaa julkisesti tässä muodossa.

FINLANDIA 2017 näyttelyyn osallistuu 42 maata. Kokoelmia on 416 ja Filateelista kirjallisuutta 65. Kehyksiä on yhteensä 2248 kappaletta.