STOP THE PRESS!

Oliiviöljy-uutuuskirja tarjoaa kattavan tietopaketin välimerellisen ruokakulttuurin ihmeaineesta

OliiviöljyOliiviöljy – tuo välimerellisen ruokakulttuurin ihmeaine – on oma kiehtova maailmansa. Se yhdistetään maistuviin ruokiin, terveyteen ja vuosituhantiseen perinteeseen. Mutta millaista hyvä oliiviöljy on ja miten sitä kannattaa käyttää herkullisten ruokien loihtimiseksi? Näihin kysymyksiin vastaa ruokatutkimusmatkailija Mirja von Knorring Oliiviöljy-uutuuskirjassaan.

Ihmiset ovat viljelleet oliiveja jo ainakin 4000 vuotta, ja oliiviöljyllä on ollut kautta aikojen monia käyttötarkoituksia: sillä on voideltu kuninkaita, valaistu koteja ja palatseja ja sitä on käytetty ruoanvalmistuksessa ensin Välimeren alueella ja myöhemmin ympäri maailman.

Oliiviöljy-kirjaan on kerätty kattava tietopaketti oliiviöljyn historiasta, valmistuksesta, luonteesta ja laadusta. Kirja sisältää myös runsain määrin herkullisia ruokaohjeita, joissa oliiviöljy on keskeisessä osassa. Näppärän kokonsa takia kirjan voi vaikka napata mukaan ruokaostoksille.

Mirja von Knorring on keittokirjailija, ruokatutkimusmatkailija, ruokataiteilija, ja hyvän ruoan lähettiläs. Hänelle ruoanlaitto on keino lisätä elämänlaatua ja tapa ilahduttaa ystäviä ja tuttavia – jatkuvan mielenkiinnon ja kehittämisen kohde. Innostus ruoanlaittoon alkoi puutarhasta, sen yrteistä, jotka inspiroivat kehittelemään uusia reseptejä. Yrttien viljely ja käyttö ruoanlaitossa ovat hänen intohimonsa. Oliiviöljyyn hänen rakkautensa syttyi jo nuoruudessa.

Bazar Kustannus on julkaissut von Knorringilta aiemmin Yrttien tuoksua -pokkarin kesällä 2014 ja Villiä ja kesyä lähiruokaa -kirjan keväällä 2015.
Mirja von Knorring
Oliiviöljy
Nidottu / 176 sivua
ISBN 978-952-279-390-4
KL 68.2