STOP THE PRESS!

Eppu Nuotion, Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin uutuuskirja tarjoaa apua koululaisten sanataidekasvatukseen

Karhu ja  kaveritEppu Nuotion, Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin uutuuskirja Karhu ja kaverit – Tarinoita ja tehtäviä on suunnattu 8–11-vuotiaille lapsille ja heidän kanssaan toimiville aikuisille. Kirjan luovat ja elämykselliset sanataideharjoitukset tukevat lapsen kielen kehitystä ja innostavat lukemisen pariin uudella tavalla. Kirja sopii käytettäväksi koululuokissa, harrasteryhmissä, kotona, matkalla, mökillä – kaikkialla missä on tekemistä kaipaavia lapsia.

Eppu Nuotion tarinoissa karhut seikkailevat, tanssivat, kokeilevat rajojaan ja rakastavat. Sanna Pelliccionin kuvat tuovat karhut lähelle. Maami Snellmanin laatimat monitaiteiset sanataideharjoitukset jatkavat ja syventävät kirjan tarinoita. Tehtävät ovat kirjoittamisen lisäksi esimerkiksi valokuvaamista, tarinoiden esittämistä ja lautapelin ideointia.

Karhu ja kaverit -kirjan tarkoitus on innostaa kouluikäisiä lapsia kiinnostumaan lukemisesta ja kirjallisuudesta sekä houkuttelemaan heidät luomaan uutta kertoen, kirjoittaen, piirtäen, näytellen, kuvaten, tanssien, muovaillen, veistäen, laulaen, etsien, eksyen ja löytäen. Monet tehtävistä ovat sovellettavissa digilaitteisiin. Kirja sopii teemansa ja toiminnallisuutensa vuoksi myös suomi toisena kielenä -oppilaille sekä erityistä hoitoa tai tukea tarvitseville lapsille. Tekijöiltä on aiemmin julkaistu pienemmille lapsille suunnattu sanataidekirja Maami Mustikka – Satuja ja satutehtäviä.

Eppu Nuotio (s. 1962) on Berliinissä asuva palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu yli kuusikymmentä kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja musikaaleja. Hän on toiminut Unicefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002.

Maami Snellman (s. 1970) on Vantaan sanataidekoulun vastaava sanataideopettaja, joka on kehittänyt aktiivisesti alle kouluikäisten sekä alkuopetusikäisten lasten sanataidetoimintaa vuodesta 2000 lähtien.

Sanna Pelliccioni (s. 1976) on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän tekee myös omaa, suosittua kuvakirjasarjaansa nimeltä Onni-poika.
Eppu Nuotio, Maami Snellman ja Sanna Pelliccioni
Karhu ja kaverit – Tarinoita ja tehtäviä
Sidottu / 80 sivua
ISBN 978-952-279-401-7
KL L85.12 / L38.298