STOP THE PRESS!

Adlibris tukee Punaisen Ristin LäksyHelppi -toimintaa

Adlibris Finland Oy aloittaa yhteistyön Punaisen Ristin kanssa. Yhtiö lahjoittaa toukokuun ajan jokaisesta verkkokaupassa myydystä lelusta ja lastenkirjasta euron suoraan Punaisen Ristin LäksyHelppi -toimintaan. 

LäksyHelppi on tarkoitettu peruskoululaisille eli ala- ja yläkouluja käyville, ja erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita läksykerhoon saamaan apua kotitehtävien teossa.

-Haluamme yrityksenä tukea lukemista ja oppimista. Meille on myös tärkeää, että Suomeen muuttaneilla lapsilla ja nuorilla on samat mahdollisuudet oppimiseen kuin Suomessa syntyneillä lapsilla. LäksyHelpissä lapsi tai nuori saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä, kertoo Adlibris Suomen myynnistä vastaava Sakari Luovio.

LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, kannustaa mahdollisimman montaa nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon. Vapaaehtoiset ohjaajat auttavat läksyjenteossa esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa. Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Kotitehtävien lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset ohjaajat.

-LäksyHelppi on kasvava toimintamuoto Punaisessa Ristissä. Kerhojen määrä on lisääntynyt ja toiminnassa on mukana entistä suurempi määrä lapsia ja nuoria ympäri Suomen. Yhteistyö Adlibriksen kanssa tuo LäksyHelpin yhä useamman koululaisen saataville ja antaa mahdollisuuden kouluttaa aiempaa enemmän vapaaehtoisia kerhojen ohjaamiseen, toteaa nuorisotoiminnan koordinaattori Kirsi Salo Punaiselta Ristiltä.