STOP THE PRESS!

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran syksyn 2017 kirjat on julkistettu

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juuri julkaistu uutuusluettelo Kirjat 2017 esittelee yli 60 tieto- ja tiedekirjaa. Syksyn kirjat käsittelevät suomalaista kulttuuria muun muassa sotahistorian, 2000-luvun lauluntekijöiden ja kirjailijaelämäkertojen kautta.

Jussi Jalosen Summan tarina kertoo, miltä tuntui olla sodassa. Se on paljastava kuvaus talvisodan ratkaisutaistelusta ja sotaan joutuneiden miesten kokemuksista. Eetu Kauppisen toimittamassa Miten lauluni syntyvät? -kirjassa yhdeksän suosittua laulaja-lauluntekijää kirjoittaa omin sanoin työstään. Muun muassa Olavi Uusivirran, Chisun ja Jarkko Martikaisen tekstit avaavat muusikon arkea ja kertovat, miten eri tavoilla alalle voi päätyä. Ritva Ylösen Kalle Päätalo -elämäkerta taas tuo esiin, mitä laveasanainen kirjailija jätti kertomatta Iijoki-sarjassa.

Suomalaisen kulttuurin lisäksi syksyn kirjat kurkistavat maailmalle: Karolina Kouvolan Soturit esittelee kirjallisuudesta, elokuvista ja peleistä tuttuja soturikulttuureja ninjoista temppeliherroihin ja viikingeistä samuraihin.

Syksyllä ilmestyy myös harvinaisen kiinnostava kattaus tiedekirjoja. Julkaisut tarjoavat tutkittua tietoa muun muassa enkeliuskosta, Suomen karjalankielisestä vähemmistöstä, yliluonnollisista kokemuksista ja helsinkiläisistä kovien huumeiden käyttäjistä 1960–1970-luvuilla.

Selaa luetteloa ja tutustu kaikkiin vuoden 2017 kirjoihin Issuu-palvelussa.

Lähde: Suomen Kirjallisuuden Seura