STOP THE PRESS!

Lukeva Pirkanmaa -hanke esittelee pirkanmaalaisia, joita yhdistää rakkaus lukemiseen ja kirjoihin

Lukuviesti kiertää ympäri Pirkanmaata 11.5.2017 klo 10 alkaen ja kokoaa lukijoita Tampereen Keskustorille klo 13-14. Lukuviestissä kokoonnutaan lukemaan ääneen pätkä vapaavalintaista tekstiä. Keskustorin tapahtumassa tutut ja tuntemattomat pirkanmaalaiset vievät viestiä eteenpäin, Mansesteri soittaa, ja lopuksi otetaan maailmaan suurin pirkanmaalainen lukijayhteiskuva. Keskustorilla lukuviestiä vievät eteenpäin mm. Pikku Kakkosestakin tuttu näyttelijä Eila Roine, sarjakuvan läänintaiteilija Ville Pirinen, Risto -yhtyeen Risto Ylihärsilä, Tampereen Työväen Teatterin ohjaaja-käsikirjoittaja Sirkku Peltola ja Lännen Median Matti Posio. Ota lempikirjasi tai muu teksti mukaan ja tule kuvaan! Halukkaat voivat myös ilmoittautua lukijoiksi osoitteeseen lki@lastenkirjainstituutti.fi.

Keskustorin tapahtumaa juontavat Salla Paajanen ja Valtteri Lehtinen, ja Mansesteri esiintyy minikeikalla.

Lukuviestin etappeja on tlossa tällä hetkellä seuraavin kuntiin:
Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala, Urjala ja Valkeakoski.
Mukaan mahtuu vielä, ilmoittaudu: lki(a)lastenkirjainstituutti.fi.

#koskamäluen -mediakampanjassa pirkanmaalaiset, nuoria innostavat lukuesikuvat kertovat lukutottumuksistaan ja kutsuvat kaikki tekemään samoin. Jaa sinäkin oma selfie, lukukokemus tai lukuvinkki tunnisteella #koskamäluen.

 

Nuorten lukutottumuksia kartoittava Lukeva Pirkanmaa -kysely pirkanmaalaisille yläkouluikäisille nuorille ja heidän opettajilleen kertoi nuorten lukevan useilla alustoilla ja monimuotoista tekstiä. Asenteet lukemista kohtaan vaihtelevat suuresti, mutta ilahduttavan moni pirkanmaalainen nuori suhtautuu lukemiseen positiivisesti. Lukuesikuvia kaivataan, ja haluamme tarjota sellaisia erityisesti nuorille.

Lähde: Lukeva Pirkanmaa