STOP THE PRESS!

Nuorten lopputyöt esillä Printmakers Galleriassa Vaasassa

Neljä taiteen perusopetuksen visuaalisen taiteen oppilasta esittelevät lopputöitään Printmakers Galleriassa 10.-20.5.2017. Taikonin eli taiteen perusopetuksen lopputyön tekijöillä on nyt ensimmäistä kertaa oma näyttely paikallisessa galleriassa.

Kuvataiteen tai käsityön lopputyö tehdään taiteen perusopetuksessa 10 vuoden taideopintojen päätteeksi. Se on eräänlainen päätös pitkäjänteiseen harrastamiseen ja myös näyttö saaduista tiedosta ja taidosta. Samalla lopputyö on reflektointi nuoren omasta matkasta oman taideidentiteetin muodostumisesta portfolion muodossa.

Kuvataiteen lopputyön tekevät Ronja Karvinen, Ella Leppänen ja Linn Grankull. Käsityön lopputyön on tehnyt Aaron Puisto. Ronjan työ on tilateos, Ellan ja Linnin työt ovat maalauksia ja Aaronin työ koostuu sekä tekstiilin, puun että saven käytöstä.

On huikeaa nähdä kehityksen kaari pienestä taideoppilaasta, mahdollisiin ammattiopintoihin suuntautuneeseen nuoreen. Taiteen perusopetuksen opetuksen yhtenä tavoitteena on antaa oppilaille tietoja ja taitoja, joiden avulla myös alan ammattiopinnoit ovat mahdollisia.

–          Tulee kuitenkin muistaa, että taideharrastus antaa paljon eväitä myös muihin ammatteihin, vaikkakin harrastamisen ilo ja toisten saman henkisten nuorten kanssa yhdessä tekeminen onkin hyvin tärkeää.  Tekemisen pitkäjänteisyys ja oivallus, että kaikki ei synny hetkessä, vaan että taitojen kartoittaminen vaatii harjoitusta ja aikaa, on tärkeä ominaisuus nuoren tulevaisuutta ajatellen, pohdiskelee taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik

Nuoret ripustavat ja valvovat näyttelyä itse. Näin he ovat myös aina paikalla, kun yleisö tulee tutustumaan näyttelyyn. Printmakers Galleria on avoinna ke-pe klo 13-17 ja la klo 12-15. On merkittävää TaiKonille saada nuorten töitä esille vaasalaiseen galleriaan. Oppilaiden ohjaajina ovat toimineet Marita Perttula, Sonja Backlund, Jeanette Rönnqvist-Aro sekä Tomas Lindén.

Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.