STOP THE PRESS!

Turussa järjestetään villiyrttikierroksia

Turun kaupunki järjestää touko-kesäkuussa asukkaille kahdeksan opastettua kävelyretkeä villiyrttien maailmaan. Luonnonvaraisiin ruokakasveihin tutustutaan villiyrttien asiantuntija Päivi Lehtosen johdolla Urheilupuistossa kaupungin keskustan tuntumassa. Kullekin kierrokselle otetaan mukaan 20 henkilöä. Retkille voi ilmoittautua verkossa. 

Villiyrttikierroksella opetellaan tunnistamaan ravintorikkaita kasveja niiden luonnollisessa ympäristössä. Villiyrttejä kannattaa oppia keräämään ja käyttämään, sillä ne ovat täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita.

Villiyrtit ovat monikäyttöisiä: voit valmistaa niistä esimerkiksi mehuja, juomia, salaatteja, muhennoksia, leipiä ja keittoja sekä maustaa niillä kastikkeita, jälkiruokia ja ihan tavallista kotiruokaa. Seuraavaa satokautta kelpaa odotella jos on osannut säilöä luonnon omaa superfoodia.

Villiyrttikierrokset järjestetään:

15.5 klo 18
17.5 klo 13
22.5 klo 18
25.5 klo 18
29.5 klo 13
5.6 klo 18
8.6 klo 13
13.6 klo 18

Kierrokset ovat samansisältöisiä ja kestävät noin 2 tuntia.

Kierrokset vetää Päivi Lehtonen, kasvi- ja sieniekologiasta väitellyt biologi, ravintolakokki ja villiyrttikurssittaja.

Kierroksen lähtöpaikka on virastotalon takana, kesäteatteriin ja puistoon johtavien portaiden juurella, Paavo Nurmen puistotien ja Samppalinnankadun kurvissa.

Ilmoittautumiset osoitteessa www.turku.fi/yrttikierros (20 henkilöä/kierros).
Tämä on kaunistamisrahaston varoin tehty.

  • Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, joka on perustettu Turun kaupunginvaltuuston 24.1.1972 ja 11.2.1980 tekemillä päätöksillä yhdistämällä Kauppaneuvos P.C. Rettigin rahasto, Kreivi Creutzin rahasto, Turun kunnalliskokouksien rahasto, Rahasto taideteosten ostoon kaupungin puistoihin, G.A. Petreliuksen rahasto kaupungin kaunistamiseksi, Elis Salutskij’n testamenttivarat ja Kupittaan rahasto.
  • Turun kaupungin kaunistamisrahaston vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun.
  • Varoja on koordinointiryhmän esityksestä käytetty muun muassa puistojen parannukseen, ulkoveistosten infokyltteihin, taideteosten hankintaan ja huoltoon sekä töhryjen poistoon.