STOP THE PRESS!

The Rasmuksen uusi albumi ’Dark Matters’ julkaistaan 22.9.2017

Kuva: Anders Thessing

Kansainvälisesti yksi menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä, The Rasmus, julkaisee uuden albuminsa syyskuun 22. päivä. ’Dark Matters’  -nimisen levyn on tuottanut ruotsalainen tuottajatiimi The Family.

“Ajatus uusien biisien takana oli lähteä tekemään sellaista musiikkia, mitä itse haluaisimme kuunnella. Emme ole unohtaneet pohjoista melankoliaa, mutta sen lisäksi uusissa biiseissämme on kuultavissa monenlaisia vaikutteita. Dark Matters on kuin monenlaisten tunnelmien ja henkilökohtaisten tunteiden vuoristorata.” summaa Lauri Ylönen tulevaa levyä.

Julkaistuaan viimeisimmän albuminsa ’The Rasmus’ vuonna 2012 bändi jäi hetkeksi tauolle. Yhtyeen solisti Lauri Ylönen muutti tuona aikana Los Angelesiin, joka heijastelee miehen sen jälkeen kirjoittamissa biiseissä. Uuden albumin biiseissä kuuluu myös Laurin ja yhtyeen kitaristin Pauli Rantasalmen tauon aikana läpikäymät erot.

”Albumin sanoitukset ovat hyvin vaihtelevia, koska ne heijastavat useamman vuoden aikana kohtaamiamme asioita –aina elämän huippuhetkistä synkkiin tunnelmiin. Lisäksi muutamassa kappaleessa maailmaa tarkkaillaan niin lapsen näkökulmasta kuin mielikuvitusta apuna käyttäen.”

Uuden albumin myötä yhtye on lähdössä myös pitkälle maailmankiertueelle. ” Aiomme keikkailla paljon vuosina 2017 ja 2018. Aloitamme kiertueen Euroopasta marraskuussa 2017 ja vuonna 2018 on luvassa paljon keikkoja ympäri maailmaa.” Ylönen iloitsee tulevista keikkasuunnitelmista. Suomessa The Rasmus on mahdollista nähdä seuraavan kerran keikalla Raumanmeren Juhannuksessa lauantaina 24.6.2017.

UUSI MUSIIKKIVIDEO

Albumin ensimmäisenä singlenä julkaistuun ‘Paradise’ –kappaleeseen on kuvattu video, joka julkaistaan bändin YouTube –kanavalla vuorokauden vaihduttua sunnuntaiksi klo 00:30 tulevana viikonloppuna. Gustav Olssonin ohjaama video on kuvattu Etelä-Ruotsissa keväällä 2017.

”Video on tumma ja mystinen –ja olemme siihen hyvin tyytyväisiä. Kuvauspaikaksi oli valikoitunut aavemainen vanha sokeriviljelmä, jonka joku tuntemattomaksi jäänyt tuhopolttaja oli turmellut parikymmentä vuotta sitten. Pidimme kovasti videon ideasta ja oli mahtavaa päästä polttamaan auto –ensimmäistä kertaa uramme aikana. Videon kuvauksissa pääsimme myös ensimmäistä kertaa esittämään biisin yleisölle sekä tapaamaan monesta maasta paikalle matkustaneita avustajia-  ”kertoo Lauri Ylönen videonkuvauksista.

ALBUMIN ENNAKKOMYYNTI

Albumin ennakkomynti käynnistyy tänään iTunesissa. Maanantaista eteenpäin nimmaroituja cd:tä ja vinyylejä voi ostaa Pledge Musicista. 

The Rasmus on:

Lauri Ylönen, laulu

Pauli Rantasalmi, kitara

Eero Heinonen, basso

Aki Hakala, rummut

 

Linkkejä:

Paradise video: julkaistaan su 7.6. youtube.com/user/RasmusOfficial

Albumin digitaalinen ennakkomyynti: smarturl.it/TheRasmus2017

CD/LP ennakkomyynti Pledge Musicin kautta : http://pledgemusic.com/projects/the-rasmus