STOP THE PRESS!

Vapaaehtoiset liikuttavat ikäihmisiä Suomi100 -teemalla Oulussa

Kaikille avointa ja maksutonta Liikuta minua -tapahtumaa on vietetty Kukan päivänä 13.5. vuodesta 2009 lähtien. Ideaa erityisesti ikääntyvien liikuttamisesta toteuttaa Vuolle Setlementti ry:n hallinnoima vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES.

– Tapahtumaa on odotettu puolin ja toisin. Lämpimiä kohtaamisia tapahtuu sukupolvien ja eri kulttuurien välillä. Moni saa kaipaamansa kipinän ryhtyä vapaaehtoiseksi, kertoo Vuolteen VARES-verkoston vastaava suunnittelija Annukka Oksman-Hiukka.

Nyt juhlavuonna Liikuta minua on mukana Suomi100 –ohjelmassa, ja vapaaehtoiset esittävät kysymyksiä tapahtumaan osallistuville ikäihmisille: Miltä tulevaisuuden Suomi näyttää ikäihmisten silmin? Mitä hyvää Suomessa on tulevaisuudessakin?

Liikunta on suomalaisia yhdistävä harrastus. Vuolteen vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES liikuttaa ikäihmisiä perjantaina 12.5. klo 13.00-15.00 Ouluhallissa Suomi100 -teemalla.

Tapahtumassa nähdään seniorisirkusta, nautitaan käsi- ja satuhieronnasta sekä kierretään eri tavoin liikuttavissa toimintapisteissä kokeillen tuolijoogaa, istumatanssia ja Lavis-lavatanssijumppaa sovellettuna myös pyörätuolin käyttäjille. Suomi-haleja jakaa tapahtuman Nalle-maskotti syleillen hellästi ikäihmisiä.

Suomi100 -teema jatkuu toukokuun aikana Vuolteen VARES-verkoston haastaessa Haloo! Pohjois-Pohjanmaa –kampanjan nimissä eri-ikäiset ihmiset keskustelemaan tulevaisuuden Suomesta puhelimitse. Ikäihmisille myös askarrellaan kortteja, piirretään kuvia ja kirjoitetaan kirjeitä. Haluamme huomioida erityisesti ikääntyneet, joiden kunto ei enää anna myöten Liikuta minua -tapahtumaan osallistumiseen.