STOP THE PRESS!

Iskelmäparatiisi Laulukilpailun semifinalistit julki

IskelmäparatiisiKovatasoinen semifinaali 20.5. Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylässä

Uudistunut Iskelmäparatiisi Laulukilpailu keräsi tänä vuonna ennätykselliset 260 laulajaa ympäri Suomen. Heidän joukostaan semifinaaliin selvitti tiensä 40 kilpailijaa. Semifinaali kisataan Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylässä lauantaina 20.5.

“Taso on tänä vuonna todella kova. Semifinalisteja on 29 eri paikkakunnalta. Heidän joukossaan ovat Voice of Finlandissa kilpailleet Ramona Vaara, Leif Andersson ja Sini Ikävalko, vuosien 2004 ja 2008 tangofinalisti Jaana Lundberg, vuoden 2014 tangofinalisti Satu Suhonen ja vuoden 2015 tangofinalisti Tiina Pitkänen, Iskelmän SM-kilpailun voittaja 2000 Carita Pennanen, vuoden 2007 Tapsan Tahtien voittaja Robin Berg ja Toivo Kärki –laulukilpailussa ja Iskelmän SM-kilpailussa menestynyt Tangomarkkinoiden semifinalisti Keijo Hietikko. Semifinalistien joukossa on niin kokeneita konkareita kuin täysin uusia ääniä, mikä tekee kilpailuista mielenkiintoisen. Alkukarsintojen perusteella myös näiltä uusilta kyvyiltä on lupa odottaa paljon. Kilpailu antaa hyvää buustia jo uraa rakentaneille ja toimii ponnahduslauta uusille lahjakkuuksille”, kertoo kilpailun johtaja Jukka Töyli.

Semifinaalissa lauletaan naisten ja miesten sarjoissa. Kilpailukappaleet on valittu tämän päivän hittien joukosta. Kilpailukappaleina on muun muassa Jenni Vartiaisen, Johanna Kurkelan, Laura Voutilaisen, Chisun, Tuure Kilpeläisen, Lauri Tähkän, Popedan ja Anssi Kelan musiikkia.

Alkukarsinnat käytiin kevään aikana 20 paikkakunnalla. Paikallinen voittaja pääsi suoraan semifinaaliin. Heidän lisäkseen 15 kilpailun parasta pääsi semifinaaliin yleisöäänillä ja viisi tuomariäänin. Kilpailu on herättänyt ennakkoon paljon kiinnostusta. Yleisöääniä saatiin kaikkiaan 3 600 ja kilpailuvideoita katsottiin lähes 50 000 kertaa.

Ammattituomaristo valitsee finaaliin päässeiden joukosta voittajat naisten sarjasta ja miesten sarjasta. Heillä on mahdollisuus ohjelmatoimisto- ja levytyssopimukseen MagnumLiven kanssa ja he saavat myös artistikoulutuspaketin ja promokuvauksen. Semifinaali ja finaali nähdään suorana lähetyksenä MTV3:n verkossa. Kilpailun järjestää Restel yhteistyössä DigiBar ja MagnumLive.

Voittajat selville 10.6. Iskelmäparatiisi-festivaalilla miteltävässä finaalissa
Kaksipäiväinen Iskelmäparatiisi aloittaa festarikesän 9.-10.6. Artistikattaus on festivaalin 15-juhlavuonna komea. Perjantaina esiintyvät Antti Tuisku, Ellinoora, Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska ja Neljänsuora. Ravintola Violetassa tanssittaa iskelmälaulaja Eija Kantola sekä tanssiorkesteri Henkka ja Kulkurit. Lauantaina lavan valtaavat Eppu Normaali, Yö, Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit, Irina ja Taikakuu. Ravintola Violetassa esiintyy tanssiorkesteri Henkka ja Kulkurit. Iskelmäparatiisi Laulukilpailun finaali on lauantaina 10.6.

Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylä ja sen ranta-alueet tarjoavat tapahtumalle upeat puitteet. Katetun esiintymislavan yhteydestä löytyvät myös VIP-tilat. Kylpylämajoitus löytyy vielä nopeimmille ostajille. Ennakkolippujen myynti käy vilkkaana, joten järjestäjä kehottaakin olemaan liikkeellä ajoissa.

Semifinalistit (aakkosjärjestyksessä)
Leif Andersson (Oulu)
Robin Berg (Lahti)
Joonas Dufvelin (Loviisa)
Karell Duperval Pena (Kaarina)
Lotta Falck (Pyhtää)
Esa Hakkarainen (Kinnula)
Tuomas Heinikoski (Tornio)
Satu Hietalahti (Kauhajoki)
Keijo Hietikko (Kurikka)
Katja Hirvonen (Ähtäri)
Sini Ikävalko (Helsinki)
Heidi Juvonen (Hausjärvi)
Mikko Kettunen (Oulu)
Annika Kontio (Tervola)
Emilia Koskinen (Kokemäki)
Sini Kursu (Tornio)
Auni Kyllönen (Suomussalmi)
Olavi Lahtinen (Nokia)
Essi Latva-korpela (Kauhajoki)
Ari Lavu (Karstula)
Petri Lehtovirta (Lahti)
Sonja Linden (Pori)
Jaana Lundberg (Kuusankoski)
Christa Määttänen (Lahti)
Ari-Matti Niemi (Jyväskylä)
Carita Pennanen (Nokia)
Tiina Pitkänen (Kello)
Heidi Salminen (Lahti)
Laura Saloniemi (Tornio)
Esa Sirkiä (Orimattila)
Satu Suhonen (Rääkkylä)
Kaisa Suutari (Heinola)
Jukka Ussa (Toijala)
Pekka Uuronen (Imatra)
Ramona Vaara (Tornio)
Roni Välikangas (Salo)
Veera Vento (Imatra)
Reija Virlander (Heinola)
Paula Volanto (Hyvinkää)
Emmy Wellin (Turku)

Otteita semifinalistien alkukarsintakappaleista löytyy laulukilpailun sivulta http://www.laulukilpailu.fi/semifinalistit