STOP THE PRESS!

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuen saajat valittu

Suomen elokuvasäätiö, AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus ja Kirkon mediasäätiö käynnistivät helmikuussa 2017 hanketuen Elokuva muuttaa maailmaa – tuki dokumenttielokuvan vaikuttavuustyölle. Hanketuen saajat on nyt valittu.

Hanketuen päämääränä on kehittää dokumenttielokuvien yhteiskunnallisen vaikuttavuustyön toimintakulttuuria Suomessa, edesauttaa vaikuttavuuskampanjoiden syntymistä, luoda eri toimijoiden välille verkostoja ja edistää yhteiskunnallista keskustelua dokumenttielokuvista, niiden aiheista ja teemoista. Myönnetty hanketuki kohdistuu vaikuttavuustyön suunnitteluun ja verkoston rakentamiseen.

Hakemuksia saapui 16, joiden joukosta valittiin kolme tuen saajaa. Valinnoissa painotettiin kampanjan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja että kolme kampanjaa edustavat eri teemoja ja kohderyhmiä.  Hanketuen kokonaissumma on 110 000 euroa, josta Suomen elokuvasäätiön kokonaisrahoitus on 50 000 euroa, AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen osuus 50 000 euroa ja Kirkon mediasäätiön osuus 10 000 euroa.

Hanketuen saajat:

SALAINEN METSÄNI, hanketuki 40 000 euroa

ohjaaja Niina Brandt, tuotanto Saara Helene Murto ja Niina Brandt / Double Back Documentaries Oy

Elokuva kertoo kommunikoinnin tärkeydestä ja rakkauden kaipuusta 20-vuotiaan autistin Laurin näkökulmasta. Elokuvan teemana on ihmisoikeudet, erityisesti erityisryhmiin kuuluvien oikeudet ja heidän oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi.

ANTEEKSIANTAMATON, hanketuki 35 000 euroa

ohjaaja Lars Feldballe-Petersen, tuotanto Ari Matikainen / Kinocompany Oy
Elokuva pohtii anteeksiannon kysymyksiä, joita peilataan bosnialaisen sotarikollisen tarinan kautta. Voiko rikoksentekijä saavuttaa sovinnon uhrin kanssa, ja myös itsensä kanssa. Kampanjan fokuksessa on sovitus, sovinto ja anteeksianto.

NAISTEN MIEHET, hanketuki 35 000 euroa

ohjaaja Inka Achté, tuotanto Liisa Juntunen / napafilms Oy

Elokuvan teemana on naisten ihmisoikeudet ja sukupuoleen kohdistuva väkivalta, mutta toisin kuin yleensä, elokuva katsoo aihetta miesten näkökulmasta. Kuinka se, miten määrittelemme maskuliinisuuden, heijastuu siihen, miten kohtelemme naisia?