STOP THE PRESS!

Satu Sopasen 50-vuotisjuhlakonsertit 20.5. Savoy-teatterissa

Satu Sopanen50 vuotta täyttävä pitkän linjan lastenmuusikko järjestää kaksi juhlakonserttia lauantaina 20.5. Lastenmusiikin tilan Suomessa Satu Sopanen näkee hyvänä.

Varsinkin YLE:n lastenohjelmista tutun Satu Sopasen muusikonura alkoi 6-vuotiaana kanteleen parissa. Kannel on edelleen rakas, ja Sopanen opettaakin kanteleensoittoa muusikontyönsä lisäksi.

Opettamisen ja muusikkouden yhdistäminen ei ole hänelle rajoittavaa, päinvastoin.

”Lapsioppilailtani saan ideoita, joita voin viedä lavalle”, hän kertoo.

Pitkän uransa aikana Sopanen on nähnyt, kuinka laululeikit ovat vähentyneet. Sekä muusikoiden että opettajien ammattimaisuus on tärkeää suomalaisen lastenmusiikkiperinteen vaalimiseksi.

Lastenkulttuurin tilanne on Sopasen mielestä positiivinen, sillä muun muassa kulttuurilaitokset panostavat siihen paljon. Monipuolinen ja laadukas tarjonta saa lapset pysymään lastenmusiikin parissa pidempään.

”En toivo, että kolmivuotiaat kuuntelevat pääasiassa poppareiden biisejä vaan enemmänkin lastenlauluja.”

Hän kannustaakin vanhempia kuuntelemaan lasten kanssa monentyylistä lastenmusiikkia. Se ei ole ”vain” lastenmusiikkia, vaan sopii koko perheelle, Sopanen muistuttaa.

Huippumuusikoiden seikkailukonsertti

Satu Sopanen kuvailee tulevia esityksiä juonellisiksi seikkailukonserteiksi.

”Se on kuin konserttimuskari, jossa on teatterielementtejä mukana. Esiintymässä nähdään huippumuusikoita erikseen ja yhdessä.”

Sopasen kanssa esiintyvä Tuttiorkesteri muodostui jo opiskeluaikana Sibelius-Akatemiassa kolmisenkymmentä vuotta sitten. Proton String Quartet puolestaan tuo lavalle viulukvartetin pianolla ja bassolla vahvistettuna.

Mukana nähdään myös lastenohjelmista tuttu Tuomo Rannankari, laulaja Tarja Nyberg sekä lauluryhmä Wild Cats.

 

Mikä-Mikä-Satumaassa!

Savoy-teatteri la 20.5. klo 14 ja 17

Esiintyjät:

Satu Sopanen

Tuttiorkesteri: Heikki Kangasniemi, viulu, Pasi Kallio, basso, Matti Laitinen, kitara, Mikko Taipale, percussion

Proton String Quartet: Teppo Ali-Mattila, viulu, Matilda Haavisto, viulu, Maarit Holkko-Wagoner, alttoviulu, Veli-Matti Iljin, sello, Jussi Haavisto, basso, Sid Hille, piano

Tuomo Rannankari, Tarja Nyberg ja lauluryhmä Wild Cats