STOP THE PRESS!

Inkvisitor palaa uudella kokoonpanolla

Inkvisitor

Kuvat: Jesse Kämäräinen

”Uuden keulakuvan etsiminen oli pitkä ja synkeä prosessi”

Vuonna 2012 Jyväskylässä perustettu thrash metal -bändi Inkvisitor on kokenut melkoisen muodonmuutoksen ja esittäytyy nyt uuden kokoonpanonsa voimin. Viime syksynä alkaneiden miehistönvaihdosten jälkeen bändin uutta soundia värittävät uusi vokalisti Markus Martinmäki sekä livekitaristi Joonas Kolehmainen. Vuonna 2015 julkaistun Doctrine of Damnation -debyyttialbumin kokoonpanosta jäljellä on siis vain kitaristi Jesse Kämäräinen, rumpali Tino Jäntti tuli mukaan kuvioihin esikoisalbumin jälkeen.

Jesse toteaa, että miehistönvaihdoksiin ei liittynyt sinänsä draamaa aikaisemman vokalistin Aapo Vuoren ja kitaristi Lauri Huttusen halutessa keskittyä enemmän muihin juttuihin. Laurin soittoa kuullaan toki vielä tulevalla kakkosalbumilla.

Uuden porukan muotoutuminen oli kuitenkin melkoinen urakka:

”Uuden keulakuvan etsiminen oli pitkä ja synkeä prosessi, ja välillä meinasi uskokin hommaan loppua. Kuitenkin välittömästi helmikuussa, kun aurinko tuli taas kunnolla esiin, kilahti sähköposti ja uusi kaveri ilmoittautui halukkaaksi. Demosession tulos oli sen verran vakuuttava, että etsiminen oli syytä lopettaa.”

”Vuodenvaihteessa myös toinen kitaristimme tuumaili, että motivaatio aktiiviseen bänditoimintaan on hieman kortilla. Kitaran varteen tulee toistaiseksi heilumaan vanha kaveri Joonas Kolehmainen, jolle soitin ensimmäisenä. Heppu on tullut tunnetuksi myös FM2000 -riveistä.”, Kämäräinen jatkaa.

Inkvisitor julkaisee ensi viikon torstaina 18. toukokuuta ensimmäisen singlensä ja videonsa tulevalta albumiltaan, joka viimeistellään julkaisukuntoon alkuvuodeksi 2018. Luvassa on entistä äkäisempi neo noir -tyyppinen konseptialbumi, ja mukana levyprojektissa ovat muiden muassa Electric Fox -studio ja Tuomas Kokko, Nino Laurenne sekä Virtalähde Mastering.

Uuden kynnyksellä Inkvisitorilla olisi vielä myös yksi paikka täytettävänä liittyen elo-syyskuussa äänitettävään uuteen albumiin sekä tulevaisuuden keikkoihin:

”Toistaiseksi basistin paikka on vielä auki, joten halukkaat voivat ottaa yhteyttä”, Jesse vinkkaa.

 

Inkvisitor on:

Markus Martinmäki – Vokaalit

Jesse Kämäräinen – Kitara

Joonas Kolehmainen – Kitara

Tino Jäntti – Rummut

Tulevat keikat:

02.06. Ilokivi, Jyväskylä

13.07. Surmakuja, La Barre, Joensuu

28.07. Kuopiorock

 

www.inkvisitor.com

www.facebook.com/inkvisitorband

www.instagram.com/inkvisitornband

www.youtube.com/inkvisitorband