STOP THE PRESS!

Halaamalla parempaa työelämää

Sanotaan että hyvät teot palkitsevat. Silti on yllättävää miten totta se on. Myös positiivinen palaute kantaa pitkälle – tällä kertaa aina Islantiin asti.

Tämän kevään Splash Awards -gaalassa Saksassa yksi voittajista hehkutti löytämäänsä virtuaalista halausjärjestelmää. Heistä ajatus positiivisen palautteen antamisesta työkavereille oli niin loistava, että he päättivät lisätä toiminnallisuuden Reykjavikin kaupungin intranetiin. Idea muistutti paljon meidän omaa halijärjestelmää – ja kävi ilmi että nimenomaan se oli toiminut koko projektin innoittajana!  Virtuaalihaleista on tullut uuden intranetin käytetyin ominaisuus.

Meille tämä oli iloinen uutinen, sillä olemme erityisen ylpeitä halijärjestelmästä ja sen positiivisesta vaikutuksesta työilmapiiriin. Halusimme siksi kiittää Reykjavikin kaupunkia lähettämällä heille avoimen videotervehdyksen. Videoon saimme idean Islannin jalkapallojoukkueen fanien käyttämästä viikinkitaputuksesta.

Wunderhugs-halijärjestelmä

Wunderhugs on ainutlaatuinen kannustinjärjestelmä, jossa jokaisella työntekijällä on viisi virtuaalista halausta käytettävissä joka viikko. Halauksen voi antaa kenelle tahansa millä perusteella haluaa. Yleensä halauksia annetaan hyvästä työstä, auttamisesta, ystävällisyydestä tai vaikka kahvin keittämisestä.

Jokainen halaus tarkoittaa myös pientä rahallista bonusta. Kokemusten perusteella ihmiset arvostavat kuitenkin enemmän halausten mukaan liitettyjä kannustusviestejä. Positiivinen palaute todellakin auttaa luomaan parempaa työelämää!