STOP THE PRESS!

Lahden kaupungin lukiolaisille oma kulttuurimobiilisovellus

Kulttuurimobiilisovellus tukee Lahden lukioiden syksyllä 2016 alkanutta kulttuuriohjelmaa. Selainpohjaisella mobiilisovelluksella opiskelija osoittaa kulttuurikohteissa olevansa Lahden lukiokoulutuksen opiskelija. Sovelluksen avulla opiskelijan on myös helppo pitää kirjaa käynneistään ja tarvittaessa todentaa ne opettajalle esimerkiksi teemaopintojen tai jonkin oppiaineen suorituksen osana.

Sovellus on kehitetty kaupungin lukiokoulutuksen ja Lahden ammattikorkeakoulun LAMK:n yhteistyönä. Teknisestä toteutuksesta on vastannut LAMK:n opiskelijaryhmä, joka opiskelee tietojenkäsittelyn kansainvälisessä koulutusohjelmassa Liiketalouden ja matkailun alalla. Projektipäällikkönä on toiminut opiskelija Laura Lankinen.
– On ihailtavaa, miten nämä nuoret ovat tarttuneet projektiin mahdollisuutena testata ja osoittaa opintojen aikana hankkimaansa osaamista. Projektin aikana he ovat oppineet vielä paljon uuttakin, kertoo opiskelijaryhmän ohjaajana toiminut tietojenkäsittelyn lehtori Antti Salopuro.

Lamk ja Lahden lukiokoulutus ovat tiivistäneet yhteistyötä viime vuosina. Lukiojohtaja Heikki Turusen mukaan sovellus on hieno osoitus konkreettisesta, molempia toimijoita hyödyttävästä yhteistyöstä.

Muutamilta lukio-opiskelijoilta pyydetään testiversiosta käyttäjäkommentteja ennen sovelluksen käyttöönottoa. Sovellus otetaan käyttöön syyslukukauden 2017 alussa.

Lahden kaupungin lukioissa aloitettiin lukioiden kulttuuriohjelma syksyllä 2016. Lukioiden kulttuuriohjelma suunniteltiin yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa. Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri – Sinfonia Lahti, elokuvateatteri Kino Iiris ja Kaupunginkirjasto.

Kulttuuriohjelma tukee useiden oppiaineiden kursseja esimerkiksi äidinkielessä ja kirjallisuudessa, kuvataiteessa, musiikissa, historiassa ja vieraissa kielissä.
-Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää opiskelussa kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti, kertoo kulttuuriohjelman koordinaattori Susanna Koponen.