STOP THE PRESS!

Bollywood-tanssinäytös Turussa 19.5.2017

Åbolly:n järjestämä bollywood-tanssinäytös Turussa Turun suomenkielisen työväenopiston juhlasalissa perjantaina 19.5.2017 klo 19. Ilta on täynnä intialaisen tanssin räiskyvää energiaa. Åbolly:n oppilaat ja tanssiryhmä Åbolly Dancers yhdessä helsinkiläisen tanssiryhmä Bollywood Kamleesien ja tamperelaisen Fusia Performin Artsin kanssa tarjoavat katsojille sellaisen tanssi-ilotulituksen, jota on odotettu. Näytöksessä on kaksi puoliaikaa ja näytöksen kesto noin 2 h. Näytöksessä nähdään myös Nina Laakkon Suomi-bollywood-lyhytelokuva Happy Place.

Bollywood-tanssi on intialaista fuusiotanssia. Siinä sekoittuvat intialaiset klassiset- ja kansantanssit, itämainen tanssi, hiphop, salsa ja monet muut tanssilajit. Tanssi on energistä, värikästä, ilmeikästä ja täynnä säihkettä ja elämäniloa. Bollywood-tanssin lisäksi tarjolla on intialaisia klassisia- ja kansantansseja.

Edellämainittujen ryhmien lisäksi näytöksessä esiintyvät: turkulainen itämaisen tanssin ryhmä IlonaTanssiRyhmä sekä turkulaiset tribal/itämaisetburleque-ish tanssijat Anu Toivonen, Maija Rajala ja Amanda Nousiainen.

Åbolly on Teija Aholan luotsaama bollywood-tanssikoulu. Teija on opettanut bollywoodia vuodesta 2009 ja on opiskellut yli 20 vuotta erilaisia etnisiä tanssilajeja kuten itämainen tanssi ja flamenco.

Åbolly Dancers on koulun edistyneistä oppilaista koottu ryhmä, joka esiintyy aktiivisesti. Ryhmä otti osaa Turun Tähti 2017 -kilpailuun huhtikuussa ja valittiin median suosikiksi. Myös Intian suurlähetystö on noteerannut ryhmän ja kutsunut sen yhdeksi tähtiesiintyjistään lähetystön järjestämille Intia päiville Intian itsenäisyyspäivänä 17.6. Helsingin Merikaapelihalliin, johon odotetaan tuhansia vieraita. Lisäksi ryhmä esiintyy seuraavana päivänä Tallinnassa Nordea Concert Hallissa.

https://www.facebook.com/bollywoodiaturussa/
https://www.facebook.com/abollydancers/
https://www.facebook.com/events/129023080958503/

Intia Päivä: https://www.facebook.com/intia.paiva/?fref=ts