STOP THE PRESS!

Alien: Covenant

Alien: CovenantOhjaus: Sir Ridley Scott
Käsikirjoitus: John Logan, D.W. Harper
Tuottajat: Sir Ridley Scott, Walter Hill, David Giler, Michael Schaefer, Mark Huffam
Näyttelijät: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Jussie Smollett, Callie Hernandez, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin Rigby
Arvio: 4/5

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat parin vuosikymmenen päähän edellisen elokuvan, Prometheuksen tapahtumista. Covenant-alus on matkalla Origae-6 -planeetalle, kun yhtäkkiä salaperäiseltä planeetalta ilmestyy heikko radiosignaali. Pieni joukko päättää lähteä tutkimaan mistä oikein on kysymys. He kohtaavat Prometheukselta ainoana hengissä selvinneen ihmisenkaltaisen robotti Davidin (Fassbender), joka kertoo oman versionsa tapahtumista. Pian porukalle selviää, että jotain vaarallista tällä planeetalla on.

Vaikka kyseessä onkin Alien-elokuvien toinen esiosa, niin kuitenkaan se ei ole suoranainen jatko edelliselle elokuvalle. Sekä tunnelma että toiminta on täysin erilaisia, joten siinä mielessä niiden vertailu on turhaa. Se onkin hyvä, sillä Covenant tarjoaa sitä, mitä varmasti moni jäi kaipailemaan. Nyt päästään tuttuihin asioihin, sillä herra Scott sekoittelee tarinaan uutta ja vanhaa, jotta katsojat varmasti elokuvasta nauttisivat. Miksipä eivät nauttisi, sillä tämä pari minuuttia yli kaksituntinen kokonaisuus tarjoaa mukavaa viihdettä nille Alien-faneille, jotka eivät liian tiukkapipoisesti suhtaudu saagaan. Tarkoitan, että kun tätä katselee ihan uutena juttuna, voi saada paljon enemmän irti kuin siten, että pitää odotukset liian korkealla. Vaikka Scottin viimeisimmät elokuvat ovat olleet hyvinkin totisia, niin tässä huumoria käsitellään nostalgian kautta. Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan erittäin hyviä. Ennen kaikkea tuplaroolia esittävä Fassbender on osoittanut olevansa yksi loistavimmista eurooppalaisista miesnäyttelijöistä, joka osaa mukautua erilaisiin rooleihin. Tässä hänellä on todella merkittävä vastuu tarinan suhteen. Lisäksi Danielsia esittävä Waterston on oivallinen roolissaan, vaikka ei näytäkään aivan niin sankarihahmolta kuin esimerkiksi Sigourney Weaverin vahva Ripley. Pienistä puutteista huolimatta Alien: Covenant lunastaa olemassaolonsa ilman häpeilyä.

4K-levyllä lisämateriaalina ohjaaja Ridley Scottin kommenttiraita. Mukana tulevalla blu-ray-levyllä on hieman enemmän matskua. Making of -dokumentteja, poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia ja trailereita. Tietenkin Scottin kommenttiraita elokuvan ajan.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2017

Traileri: