STOP THE PRESS!

Linnanmäen sinivalkoinen Suomi 100 -kesä

LinnanmäkiSuomen vanhin huvipuisto, 67-vuotias Linnanmäki kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea kesän aikana erilaisin sinivalkoisin teematapahtumin. Huvipuistossa lauletaan sataa laulua, katsellaan suomalaisia elokuvia sekä nautitaan maittavista lähiherkuista.

Huvipuiston suositut yhteislaulutilaisuudet saavat tänä kesänä täydennystä 100 laulua-yhteislauluilloista. Suomalaisia lauluja lauletaan Veli-Pekka Väisäsen johdolla sunnuntaisin 4.6., 2.7. ja 6.8. Lauluiltojen ohjelmisto on valittu 100 suomalaisimman kappaleen joukosta, joukossa mm. Kalliolle kukkulalle, Satumaa ja Lentäjän poika.

Tauno Palosta Tatuun ja Patuun

Elokuun hämärtyvissä illoissa Linnanmäen ohjelmalava Estradilla esitetään suomalaisia elokuvia. Suomi 100 -elokuvailtojen sarjan aloittaa romanttinen komedia Neiti talonmies vuodelta 1955. Mustavalkoista klassikkoa tähdittävät Nelly Lovén ja Tauno Palo. Linnanmäellä nähdään myös Pikku Pietarin piha vuodelta 1961. Elokuva kertoo 1920-luvun puutalokorttelin pihapiirin arjesta lasten silmin. Mustavalkoisista elokuvista siirrytään muutama vuosikymmen eteenpäin, kun vuoronsa saa vuonna 1981 valmistunut Kiljusen herrasväki, jossa äänekäsKiljusten perhe lähtee katsomaan Helsingin nähtävyyksiä. Viimeisenä elokuvana nähdään vuonna 2016 valmistunut Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! Huippusuositussa lastenelokuvassa seikkaillaan myös talvisessa Linnanmäen Huvipuistossa.

– Elokuvailtoja on järjestetty Linnanmäellä aiemminkin ja niitä on toivottu paljon ohjelmistoomme. Suomessa harvinaisissa ulkoilmaelokuvissa on oma ihana tunnelmansa. Itselläni on suunnitelmissa mennä katsomaan ainakin Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!, jota en ehtinyt elokuvateatterissa käydä katsomassa, Linnanmäen ohjelmatuottaja Ella Piesala kertoo innostuneena.

Pororieskoja ja pumpernikkeleitä

Juhlavuoden kunniaksi huvipuiston kahviloissa on myös panostettu paikallistuotteisiin. Tarjolla on Kanniston leipomon pullia, Kaffa Roasteryn kahvia, eri Helsingin kaupungin osista inspiraationsa saaneita leipiä, lakkahillovohveleita sekä sinivalkoisia pumpernikkeleitä.

– Savuporo on yksi herkullisista juhlavuoden tuotteistamme. Sitä on tarjolla mm. savupororieskan ja uuniperunatäytteen muodossa. On hienoa tarjota tällaisia lähiruokatuotteita kotimaisten kävijöiden lisäksi myös ulkomaalaisille huvittelijoille, Pia Adlivankin toteaa.

100 laulua -yhteislaulut su 4.6., 2.7. ja 6.8. klo 18
Suomi 100 -elokuvaillat pe 18.8., la 19.8., pe 25.8. ja la 26.8. klo 18

 

Linnanmäen 100 laulua -yhteislaulutilaisuudet ovat osa Sata laulua Suomesta ja suomalaisuudesta -hanketta. Suomi 100 -elokuvaillat ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.