STOP THE PRESS!

Uusi suomalainen hittipeli ’Big Bang Legends’ opettaa hiukkausfysiikkaa hauskuudesta tinkimättä

Uuden suomalaisen peliyhtiö Lightneerin debyyttipeli Big Bang Legends sai maailmanensi-iltansa 23. maaliskuuta Singaporessa. Peli kiiti suoraan ykköspaikalle Singaporen AppStoren oppimispelien kategoriassa, jota seurasi sama ilmiö Thaimaassa, Vietnamissa, Malesiassa ja Filippiineillä. Peli julkaistaan 17.5. vihdoin Pohjoismaissa iOS ja Android -laitteille, ja Suomen lanseerauksen yhteyteen peliyhtiö on kehittänyt kokonaisen ’Alkuräjähdysviikon’ mitalla tapahtumia kotikaupunkiaan Helsinkiä ja sen lähialueita juhlistaen. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Applen AppStoresta sekä Google Playstä Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa sekä Itä-Aasiassa.

Pelin kehittäneen yhtiön taustalta löytyy maineikas tiimi sekä pelialan että tieteen huippuja.

”Halusimme tuoda yhteen maailman parhaat pelintekiijät ja koulutuksen – näitähän Suomesta jos mistä löytyy, sekä maailman kovimmat tiedemiehet, ja kehittää yhdessä maailman parhaan oppimispelin – huippupelien viihdyttävyydestä tinkimättä. Näin syntyi Big Bang Legends.” – Peter Vesterbacka, Brändijohtaja ja yksi Lightneerin perustajista kommentoi.

Lightneerin taustalta löytyy liuta entisiä Roviolaisia, Angry Birds -pelin tekijöitä, Euroopan hiukkastutkimuslaitos CERNin johtavia tutkijoita, Oxfordin Yliopiston professori sekä liuta peli-, viihde- ja tiedealan huippuja. Yhtiön ensimmäinen peli sisällyttää helppoon ja hauskaan pelimekaniikkaan hiukkasfysiikan oppisisältöä. Pelissä singotaan atomeja hiukkaskiihdyttimellä ’avaruus -minigolf’ -tyyppisillä flipperiradoilla, tuhotaan antimaterialegioonia, kerätään ainesosia uusiin atomisankareihin ja rakennetaan maailmankaikkeutta, yksi atomi kerrallaan.

Big Bang Legends on lyhyessä ajassa kerännyt huomattavan määrän innostusta ja mediahuomiota ympäri maailman. Peliä on hehkutettu mm Bloombergin TV UutisissaMashablessaChannel NewsAsiassa, CNBC:llä ja lukuisissa perhe- ja teknologia-aiheisissa blogeissa. Pelin virallinen hashtag #madeofatoms trendasi ykkösenä myös Twitterissä 24. toukokuuta Singaporen lanseerauksen yhteydessä. Suomessa pelin ääninäyttelijäkaartissa mukana on mm. Robin Packalen, jonka lisäksi yhtiö tiedottaa koko Suomen ääniversioista ja -näyttelijöistä lähiviikkoina. Mahtaako meillä olla käsissämme uusi suomalainen hittipeli?

Tiiminjäsenet Big Bang Legendsin takana ovat aiemmin julkaisseet monia maailmanlaajuisia hittipelejä, joita on ladattu yhteensä yli 3 miljardiakertaa. Nyt tiimi haluaa kunnianhimoisesti viedä maailmalle peliosaamisen kanssa myös suomalaisen koulutuksen ilosanomaa, ja nimenomaan siihen liittyvää hauskan oppimisen ideologiaa. Peliyhtiönä Lightneer on poikkeuksellinen myös siinä mielessä että yhtiön tavoitteena on tehdä ensisijaisesti mahdollisimman suuri vaikutus suureen massaan ihmisiä, ja toissijaisesti puhdasta rahavoittoa.

”Haluamme tuoda suomalaisen osallistavan ja leikillisen koulutusmallin – tai ainakin osan sen ideologisesta perustasta – saataville kaikkialla maailmassa. Yhtiönä meille kaikkein tärkein tehtävä on mahdollisimman suuri vaikutus, se että saamme uuden sukupolven ongelmanratkaisijoita innostettua eteenpäin, heidän taustastaan riippumatta. Sitä tämä maailma tällä hetkellä eniten tarvitsee, ja siihen yritämme vastata parhaalla osaamallamme tavalla.” – Lauri Järvilehto, Lightneerin toimitusjohtaja kertoo.

Big Bang Legends applikaatio on ilmaiseksi ladattava peli. Pelin monetisaatio perustuu mainoksiin, sekä ”Learn to Play” -malliseen 0.99€ kuukausimaksuun, jolla voi korvata mainokset ja päästä käsiksi eksklusiiviseen opetusvideosisältöön – 30 sekunnin räätälöityihin miniluentoihin maailman huipputiedemiehiltä mm. Oxfordista ja CERNistä, sekä Suomessa myös Robinilta. Pelitasot koostuvat erilaisista tehtävistä, labyrinteista, antimateriamonstereista sekä keräiltävistä hiukkasista. Jaksollinen järjestelmä ja atomien sekää universumin rakenne tulee tutuksi keräämällä ja päivittämällä kaikki 118 uniikkia hahmoa omilla erikoisvoimillaan.

Lauri Järvilehto: ”Viisi vuotta sitten vitsailimme, että jonain päivänä vielä opetamme kvanttifysiikkaa 5-vuotiaille. Nyt näemme viisivuotiaiden pelaavan Big Bang Legendsiä ja keskustelevan kvarkeista, protoneista ja omista lempiatomeistaan sekä niiden erikoisuuksista. Se on aika mieletöntä.”

Alkuräjähdysviikolla Suomessa tapahtuu:
Ke 17.5. Big Bang Legends pelijulkaisujuhla Heurekassa klo 12.30-15
To 18.5. Pelistudion avoimet ovet klo 13-16
Pe 19.5. Antimateria-ampumarata, pelilounge ja atomilotto Kampin keskusympyrässä
La 20.5. Hiukkaskiihdytinratikka kulkee ympäri Helsinkiä (hyppää kyytiin) klo 15-20.45, Kampin kakkoskerroksen pelipiste, Big Bang Legends x Tubecon -pelijulkkarit
Koko viikon: #madeofatoms -somekilpailu, jossa palkintoina mm. iPad, pelilahjakasseja sekä leffalippuja.
Lisätietoa:  http://www.bigbanglegendssuomi.com