STOP THE PRESS!

Saine Ensemblen teos tanssii soiden puolesta

Deepa Panchamia's works for Furious.

Deepa Panchamia’s works for Furious.

Ensi lauantaina 20.5. taide ja tiede kohtaavat, kun soiden inspiroima musiikki, tanssi ja runot täyttävät Puimalan Fiskarsissa.

Kantaesityksenä Suoklubilla kuullaan ja nähdään Olli Karin säveltämä ja Palefacen sanoittama biisi Suoruumis.

Palefacen ja Laura Airaksisen lisäksi klubilla esiintyvät muusikot Olli Kari, Veikko Aallonhuippu, Lassi Kari, Suvi Kaukonen, Hermanni Yli-Tepsa ja tanssijat Annatuuli Saine ja Antti Seppänen. Klubin juontaa ja yleisön toiverunoja esittää Kati Outinen. Tieteen puheenvuoroja esittävät tietokirjailija Jaakko Heinimäki, suometsätieteen professori Harri Vasander ja metereologian professori Timo Vesala.

Tuotannosta vastaa esittävän taiteen ammattilaisten muodostama ryhmä Saine Ensemble. Valtakunnallisessa Suolaulu-hankkeessa taide ja tiede kohtaavat suolla. Monialaisen produktion lähtökohtina ovat suomaisema, ympäristötutkimus, soihin liittyvät myytit ja muinaishistoria. Hankkeessa etsitään suomalaista identiteettiä myyttiseltä suolta ja päivitetään näiden suhde 2000-luvulle.

Työryhmä haluaa aktivoida yhteiskunnallista keskustelua Suomen soiden tilasta ja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä. Saine Ensemble toteuttaa tapahtumat yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton ja Helsingin yliopiston metsätieteen laitoksen ja suoekologian tutkimusryhmän kanssa.

Suoklubi-ilta on osa osuuskunta Onoman Greetings from SUOMI -kesänäyttelyä.

SUOKLUBI
Lauluja Suomaasta – Songs from Fenland
Puimala, Fiskarsin ruukki, Raasepori
lauantaina 20.5. klo 20.00

Liput ennakkomyynnin kautta 25€, ovelta 30€. Ennakkomyynti: saine@saineensemble.fi / Ägräs Distillery Tap Room, Fiskars