STOP THE PRESS!

Huippusuosion saavuttanut Father Fucker Q-teatterissa kesäkuussa

HYPE: FATHER FUCKER
Kuva: Tani Simberg

Viime marraskuussa Baltic Circle -festivaalilla ensi-iltansa saanut Sara Mellerin ohjaus Father Fucker tekee paluun, kun se nähdään Helsingissä Q-teatterissa kesäkuun alussa.

Tuntuu hyvältä päästä esittämään Father Fuckeria uudestaan. Koen, että teemat joita olen työstänyt aiemmissa ohjauksissani – seksuaalisuus & sukupuoli-identiteetti ja sukupuoliroolit –  tiivistyvät tässä villissä spektaakkelissa. Father Fuckerin jälkeen ei ole enää paluuta entiseen. Seikkailemme tässä hyvin henkilökohtaisella maaperällä, mutta haluamme vapautua menneisyyden haamuista ja toivon, että myös yleisö saa vapautua. Esitys on punkkia ja trashia ja seksiä ja kuolemaa, mutta samalla ajattelen että se on elämän juhla, pohtii ohjaaja Sara Melleri
Esitys kertoo kahdesta teini-ikäisestä tytöstä (rooleissa Sara Melleri, Markku Haussila), jotka käsittelevät isänsä orastavaa kuolemaa pakenemalla mielikuvitusleikkeihin, joiden päähenkilöitä ovat huippumallit Liv ja Claudia Versace. Tapahtumat sijoittuvat tyttöjen kuolevan isän ruumiin sisään. Esitys ammentaa Sara Mellerin nuoruuden fiktiivisistä lehtikirjoituksista. Syksyn näytökset myivät nopeasti loppuun ja nyt yleisöllä on mahdollisuus päästä kokemaan tämä teatteritapaus kesän kynnyksellä.

– Näin Father Fuckerin viime talvena ja ihastuin siihen heti. Muutamat teatterisedät (joihin itsekin kuulun) tulivat kyllä kertomaan, että esityksestä ei saa otetta tai että siinä ei ole sisältöä, mutta meidän analyysimme Q-teatterilla oli: Fuck it. Father fucker tuo näyttämölle jotain sellaista mitä ei ole ennen nähty: Tyttöjen maailman ilman selittelyjä ja hymistelyjä. Tyttöjen maailman joka marssii catwalkille estottomasti, ihmetellen seksiä tai kuolemaa ja täyteen ladattuna energialla ja huumorilla. Näiden pohdintojen jälkeen päätimme, että Father Fucker on juuri oikeanlainen esitys tänne, sanoo Q-teatterin taiteellinen johtaja Antti Hietala.

2016 perustetun HYPE-kollektiivin ensimmäinen teos Father Fucker on visuaalinen ja musiikillinen elämys, jonka veistoksellisista lavasteista vastaa Corinna Helenelund, valosuunnittelusta Julia Jäntti ja äänimaailmasta Linda Fredriksson sekä Jussi Österman. Puvut on suunnitellut Minttu Vesala. Dramaturgina on toiminut Johannes Ekholm ja dramaturgisena apuna Jaakko Pallasvuo.

Father Fucker nähdään heinä-elokuussa myös Kajaanin runoviikolla ja Tampereen teatterikesässä.
Esitykset Q-teatterissa (Tunturikatu 16, Helsinki) 6.6., 7.6., 12.6., 13.6. ja 14.6. klo 19.
Esityskieli on englanti. Liput Tiketistä ja Q-teatterin lipunmyynnistä.

http://www.q-teatteri.fi/father-fucker/