STOP THE PRESS!

FINLANDIA 2017 – kansainvälisessä postimerkkitapahtumassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle

FINLANDIA 2017 on kansainvälinen postimerkkitapahtuma Tampereella 24.–28.5.2017. Päätapahtumapaikka on koko Tampere-talo, toinen tapahtumapaikka on Postimuseo. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Seminaariohjelma keskittyy historiaan ja näyttelyn vaihtuviin teemapäiviin. Lapsille on oma toiminnallinen näyttely Merkillinen seikkailu ja Muumi-esityksiä. Ohjelmalavalla on päivittäin lyhyitä esittelyjä. Osana näyttelyä järjestetään myös kansainvälinen Postcrossing tapahtuma. Vanha postilinjuri kuljetaa yleisöä maksutta tapahtumapaikkojen välillä.

FINLANDIA 2017 näyttely avautuu ke 24.5. kaikille avoimilla avajaisilla. Avajaispäivän seminaarin aiheena on Agathon Fabergé, tunnetun kultaseppäsuvun filatelisti. Seminaarin yhteydessä ilmestyy myös kirja, Agathon Fabergé: Portrait of a Philatelist (Jeffrey Stone, Kaj Hellman). Jeffrey Stone kertoo kirjasta ja Ulla Tillander-Godenhielm Fabergé-suvusta. Gustaf Douglas, ruotsalainen huippukeräilijä, kertoo filateelisista harvinaisuuksista. Douglasin kokoelmat ovat esillä Tampere-talossa tarkoin vartioidusti.

Torstaina on kaksiosainen Suomi 100 -seminaari. Ensimmäisellä puoliskolla Martti Häikiö kertoo Suomen itsenäistymisestä, Tuomas Hoppu Mannerheista ja Suomen Pankista Antti Heinonen sodan ja rauhan seteleistä. Hoppu on ollut mukana tekemässä Mannerheim-näyttelyä, joka on esillä Tampere-talossa. Suomen Pankin setelikokoelma on myös esillä. Seminaarin toisella puoliskolla Mikael Collan keskittyy Sodan aikaiseen postinkulkuun ja Ilari Taskinen sota-ajan kirjeisiin. Seppo Viita kertoo uudesta kirjastaan Lauri Viidan kirjeet 1938-1944.

Perjantain kaksiosaisen seminaarin aiheena on Tampere. Ensin kuullaan postihistoriasta. Kari Salonen keskittyy Tampereen postimestarien merkintöihin 1800-luvulla ja Marcus Olli paikallispostiin samalta ajalta. Heikki Heino kertoo, kuinka monella tapaa Tampere näkyy filateliassa.

Perjantai huipentuu kaikille avoimeen Juhlakonserttiin Isossa Salissa, jossa esiintyy Pirkanmaan musiikkiopiston soitinryhmät ja kuoro. Pirkanmaan Puhaltajat on Suomen mestari 2017.

Lauantaina on perheiden päivä. Merkillisessä seikkailussa lapset saavat tutustua filateliaan toiminnallisesti. Lisäksi muumeja voi tavata suosituissa Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon -esityksissä ohjelmalavalla.

Sunnuntaina on pääyhteistyökumppani Postimuseon ja Postcrossingin teemapäivä. Molemmat esittäytyvät ohjelmalavalla.

Ohjelmaa Tampere-talossa

• ke 24.5. klo 12 FINLANDIA 2017 Avajaiset. Avoin sisäänpääsy kaikille.

• pe 26.5. klo 19-20 FINLANDIA 2017 Juhlakonsertti. Ilmainen sisäänpääsy.

• la 27.5. klo 11 ja 15 Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon -esitykset.

Merkillinen seikkailu avoinna joka päivä

Ohjelmalavan sisältö

Seminaarit, Pieni Sali:

• ke 24.5. klo 14-15.30 Agathon Fabergé

• to 25.5. klo 12-13.30 ja 14-15.30 Suomi 100

• pe 26.5. klo 12-13.45 ja 14-15.30 Tampere

Koko seminaariohjelma