STOP THE PRESS!

Punnitse ja Säästä -ketju uudistuu It’s Pure -myymäläkonseptiksi

Punnitse ja Säästä -ketju uudistaa kauppansa It’s Pure® -myymälöiksi. Uusi nimi tuo mukanaan uutta tuotevalikoimaa ja ostamismallia sekä uusia tuotteita. Ensimmäinen uudistunut myymälä aukeaa Tampereen keskustaan tänään 18.5.2017. Seuraavat neljä It’s Pure® -myymälää avautuvat Helsinkiin, Turkuun, Vaasaan ja Ouluun. Punnitse ja Säästä -myymälät jatkavat toimintaansa normaalisti.

Elintarvikeala kehittyy nopeasti, erityisesti luomumarkkinat kasvavat yli 15 prosenttia vuodessa. Lisäaineettomat ja eettisesti tuotetut elintarvikkeet ovat yhä tärkeämpiä kuluttajille.

– Punnitse ja Säästä -ketjun toiminta on perustunut irtotuotteisiin, joita asiakas saa ostaa juuri sen verran kuin itse tarvitsee. Uusissa It’s Pure® -myymälöissä keskitytään erityisesti tuotteisiin, joissa ei ole haitallisia teollisia lisäaineita. Uusi toimintamalli mahdollistaa myös täysin pakkauksettoman ostamisen, sanoo toimitusjohtaja Juuso Siro.

Uusi nimi It’s Pure® ilmentää puhdasta ja reilua toimintaa. Tuotteissa vältetään teollisia lisäaineita, ja tuotteista yli 50 prosenttia on luomutuotettuja. Luomutuotteiden määrän kasvu parantaa yhtiön asemaa hintakilpailussa.

Selvästi ekologisempaa ostamista

It’s Pure® -konseptiin liittyy myös vahvasti pyrkimys tuoda kuluttajille vähemmän ympäristöä kuormittavia pakkauksia. Yritys tuo myyntiin oman It’s Pure® -tuotemerkkinsä uuden periaatteen mukaisesti. Muun muassa luomusmoothiet ostetaan kierrätyspulloissa ja luomupähkinät biohajoavissa pusseissa.

Kaikkein suurin muutos on kuitenkin maailmalta tuttu zero waste-  eli pakkaukseton ostaminen. Siron mukaan ketju kannustaa asiakkaita entistä enemmän tuomaan omat astiansa mukaan ostoksille.

– Ympäristötietoinen asiakas voi ostaa esimerkiksi pähkinät, myslit ja vaikka gluteenittomat jauhot omiin puhtaisiin astioihin, ja säästää ympäristön lisäksi myös omaa kukkaroaan, Siro jatkaa.

Suurien toiminnallisten muutosten yhteydessä myös yrityksen ulkoasu muuttuu. Uusi nimi ja toimintamalli tuovat mukanaan uuden värimaailmaan ja uudenlaisen myymäläilmeen. Myös It’s Pure -verkkokauppa avautuu ensimmäisen myymälän avauksen yhteydessä.

Ketjun perustaja Juuso Siro ja sijoittajat ostivat takaisin Punnitse ja Säästä -yhtiön marraskuussa 2015. Siro oli myynyt yhtiön vuonna 2012.  Nyttemmin yhtiön toiminta on tervehtynyt ja selkeytynyt, ja vuodelta 2017 odotetaan positiivista liiketulosta. Ketju työllistää noin 150 henkeä, joista noin puolet on It’s Pure Oy:n palveluksessa.

Kaksi kolmannesta Punnitse ja Säästä -myymälöistä toimii franchising -periaatteella, ja kolmannes on ketjun itsensä omistamia. Ketjuun kuuluu 30 Punnitse ja Säästä -myymälää ja huomisesta lähtien yksi It’s Pure® -myymälä. Myymälöitä uudistetaan kevään aikana noin yksi kuukaudessa.