STOP THE PRESS!

Jerry Kannu & Lentopetroolit – Kehä III

Jerry Kannu & Lentopetroolit - Kehä IIITuotanto: Vandango Levyt
1. Tortillat portilla 2. Hyvä boogie 3. Kulman kundit 4. Pyhä Sylvi 5. Sun täytyy tuntea se 6. Ne abduktoi sun dosetin 7. Energiaa 8. Jerrykannut 9. Miss Vantaa 10. Poirot ratkoo 11. Beibi rullaa 12. Liidän kuin el cóndor pasa 13. Rumbaa vaan 14. 2 minuuttia maailmanlopusta
Arvio: 3/5

Vai tällaista räimettä tulee Vantaanjoen suistosta. Kerosiininkatkuinen boogieyhtye on seitsemän vuoden olemassaolonsa aikana ehtinyt tehdä jo kolme pitkäsoittoa ja kotisivujen perusteella keikkojakin jonkin verran, lähinnä PK-seudulla. Kyseessä on suomenkielistä, bluespohjaista rokkimättöä ja näin.

Heleä sointi ja lujalla temmolla lakuaiseen iskevät melodiset kappaleet ovat JK&LP:n juttu. En omaa minkäänlaista tietoa herrojen aikaisemmista tekemisistä mutta selvästi tuntuisi, että riuska tekeminen, keikkailu ja verrattain taaja studiossakin vierailu on tiristänyt yhtyeen hyvään vetoon. Yhteissoitto skulaa kuin hirvi ja tämän voi kuvitella livetiloissa saavan aikaiseksi oivat bailut. Vertailukohtina tulevat nopeasti mieleen vaikkapa Lemmenpyssyt ja varhainen Kolmas Nainen. Laulaja Joni muuten ajoittain onnistuu kuulostamaankin nuorelta Hanhiniemeltä.

Se miksi, Kannu ei nouse suuren yleisön huulille, liittyy biisimateriaaliin, joka on vähän yksitoikkoista. Pari kertaa jouduin tarkastamaan levyn aikana, että vaihtuiko biisi varmasti, kun laulut vähän luvalla sanoen kuulostavat samanlaisihkoilta. Myös sovituksissa sinällään on vähän mielikuvituksettomuutta, sillä vaikka soitto soi hilpeästi ja taitavasti, etenee tämä Kehä III vähän samoja pitkospuita pitkin koko kestonsa ajan. No, ei se nyt hirveän iso moite ole: Se mikä biisien samaistuttavuudessa menetetään, se tunnelmanluonnissa ja yksinkertaistetusti sanottuna rock-meiningissä voitetaan.

Sanoitukset ovat oma lukunsa. Kun suomeksi operoidaan, ja hyvä siis niin, niin huomio ymmärrettävästi kiinnittyy lyriikoihin enemmän kuin kolmannella kotimaisella operoivilla kollegoilla. Biiseillä, kuten yllä havaitaan, on hauskoja nimiä, joka saa odottamaan suuria kirjallisia oivalluksia. Niitä ei kuitenkaan oikein missään vaiheessa tule. Riimit nyt jotenkuten ovat kohdallaan mutta sanoitukset ovat muuten vähän diipadaapaa. Eikä siinä mitään. Tuskin kohderyhmä paljon kuolemattomampaa proosaa odottaakaan. Kun musiikki itsessään on bilerockia, niin ehkäpä yhtään tämän syvällisempi ulosanti menisikin harakoille.

Kiva tuttavuus, mutta eipä juuri sen enempää. Jerry Kannu & Lentopetroolit on tiensä valinnut ja hyvä niin. Kyllä heille tilaa Suomen rock-kartalta löytyy, vaikka itselleni levy menee oikeastaan ohi sen suurempia muistijälkiä jättämättä.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Vandango Levyt, 2017