STOP THE PRESS!

Kalle Kinos – Lamminpää

Kalle Kino - LamminpääTuotanto: Rico Tubbs, Markus Seppä
1. Ei koskaan kotiin 2. Yökiitäjä 3. 500 4. Tuntumaa 5. Ei ne uskonu 6. Haipis liikun kaupunkiin
Arvio: 3,5/5

Miksi Kalle Kinos on julkaissut aiemmin nimellä ’Idän Ihme’, jos hän kerran on Lamminpäästä kotoisin ja Lamminpää on Tampereen läntisimpiä kaupunginosia? No, kuulemma tuo taiteilijanimi tuli jostain piipputyökalusta – mikä sitten ikinä onkaan. Nyt kuitenkin tupla-I on historiaa ja tuore EP tulee ristimänimellä. Jos mun oikea nimi olisi noin hieno, en olisi ikinä taiteilijanimeä harkinnutkaan. Tämä vinkkinä myös muuan Jarkko Suolle Turkuun.

Mites Kinoksen äidin pojan flow rullaa näin omalla nimellä ja monta vuotta esillebreikkaamisen jälkeen? Ensivaikutelma on, että Kinos on jollain tavalla aikuistunut, tavallaan löytänyt oman äänensä ja tullut kenties tällä tavoin jäädäkseen. Kinoksen riimit eivät ole kekseliäimmästä päästä mutta toisaalta ’en näe niissä mitään ongelmaa’, kuten mies itse sylkee. Rytmi valuu letkeänä, biitit vievät levyä ryhdikkäästi eteenpäin ja Kinos heittää niiden päälle vaivattoman tuntuisesti omia värssyjään. Kalle Kinoksen ääni ja tulkintatapa ei potuta, ei näin pienenä annoksena enkä usko niin käyvän pidemmässäkään mittakaavassa. Erityisplussa Tonnin seteli- sketsiviittauksesta. Heh.

Tässä ei operoida varsinaisesti Profeettojen bileräppi-osastolla mutta Asan ja Kalpeanaaman vasemmistolainen kantaaottavuuskin loistaa poissaolollaan – vaikka kyllähän Kinoskin omalta osaltaan muutaman säkeen omistaa hallitukselle. Tämä on siis vain hyvää urbaania rytmimusiikkia, josta tulee hyvä mieli syystä, jota en pysty tarkemmin erittelemään. Rico Tubbsin tuottamat taustat ovat tietysti täyttä timangia mutta eivät muutkaan kappaleet heikkoja ole. Ehkä tämä EP-muoto on ihan oikea tapa tuoda ilmi juuri nyt nämä kappaleet. Ensi kerralla sitten ehkä pidempi soitto.

Saatekirjeessä puhutaan rnb-levystä. Aha. No ok. Ehkä sitten niin. Levyn nimikin johtaa siinä mielessä harhaan, että ei tämä mitenkään kaupunginosateemallinen kokonaisuus ole. Tavallaan pisteet myös siitä, että levyllä ei viitata siihen ’vähän’ kuuluisampaan ja jopa Kalle Kinostakin kuuluisamman riiminikkarin samannimiseen musiikilliseen tuotokseen. Varsinaista sekoittumisvaaraa ei Iso-J:n ja tupla-Koon kaimaäänitteillä toki ole.

Manseräppi on hyvissä voimissa ja luojan kiitos muutakin kuin Saravon Pekka Pekka Pekka Pekkaa. Kallelta oikein hyvä pelinavaus omalla nimellä. Kivaa hipetihoppia. Lisää tätä.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Cosmic Playground, 2017