STOP THE PRESS!

Tamperelainen Moido Games teki Veikkaukselle labyrinttipelin

Salaiset kammiot -nettiarpa Tamperelainen pelitalo Moido Games teki yhdessä Veikkauksen kanssa viihdepelimäisen nettiarvan, joka julkaistiin huhtikuussa. Salaiset kammiot -nettiarvan luominen kesti kaikkiaan reippaat puoli vuotta, ja työn lopputuloksena syntyi labyrinttiseikkailu, jossa pelaaja etsii aarteita hautakammioista.

”Olet aarteenmetsästäjä. Olet jäljittänyt ikivanhan linnan katakombien sijainnin. Jahtaat hautakammioihin levinnyttä valtavaa muinaista aarretta, koska siitä saa paljon rahaa. Tarinoiden mukaan pimeät katakombit ovat koituneet monien aarteenmetsästäjien turmaksi. Pudottaudut hautakammioiden pimeyteen mukanasi vain soihtu ja nippu dynamiittia. Vaarallinen aarrejahti alkaa.”

Suurin piirtein näillä sanoilla Veikkauksen nettiarpojen tuotekehityspäällikkö Harri Järvinen kuvaili tulevaa viihteellistä hautakammioseikkailua Moido Gamesin Jouni Nummelalle.

Tampereella toimiva Moido Games on yksi Veikkauksen lukuisista pelitalokumppaneista. Jouni Nummela on Moidon AD ja yksi firman perustajajäsenistä.

Monet nettiarvat perustuvat johonkin jo olemassa olevaan peliin, niin tämäkin.

– Tässä projektissa inspiraation lähteenä toimi legendaarinen videopeli Gauntlet, ampumapeli, jonka pelihahmot liikkuvat ylhäältäpäin kuvatuissa luolastoissa, sotivat hirviöitä vastaan ja keräävät aarteita sekä taikaesineitä, kertoo Järvinen.

 

Haasteena joka kerta erilainen labyrintti

Harri Järvinen halusi, että pelin labyrintti olisi joka kerralla erilainen:

– Ajattelin, että sen voisi toteuttaa laatimalla kertakaikkisen valtavan sokkelon, josta käytettäisiin vain yhtä osaa kerrallaan.

Moidolla ajatus kuitenkin tyrmättiin.

– Äärettömän labyrintin mallintaminen on äärettömän hankalaa. Lisäksi sen esteenä olisivat olleet erityisesti sellaiset mobiililaitteet, joissa on suhteellisen vähän muistia – ne eivät olisi pystyneet lataamaan tuollaista valtavaa sokkeloa, kertoo Moidon koodari Henri Sarasvirta, joka toimi pelin pääkoodarina.

Asia ratkaistiin käyttämällä valmiiksi määriteltyjä elementtejä, joita satunnaisesti yhdistelemällä luodaan aina uudenlaisia ja uudenlaisia labyrintteja ja kammioita.

 

Suomessa pelataan nettiarpoja paljon enemmän kuin muualla – taustalla laadukas pelinkehitys

Moidolla painittiin muutenkin paljon sen kanssa, kuinka pelin paketista saataisiin tarpeeksi pieni, jotta sen lataaminen olisi jouhevaa. Esimerkiksi labyrintin luominen joka kerta erilaiseksi oli ensimmäisillä ratkaisuilla liikaa sellaisille laitteille, joissa on alhaisempi suorituskyky.

– Nettiarpoja pelataan niin paljon, että pelin latautuminen nopeasti on äärimmäisen tärkeää. Teimme tähän peliin sellaisia teknisiä ratkaisuja, jotka säästävät megatavuja; esimerkiksi monenlaisia ympäristöjä on pystytty luomaan samoilla grafiikoilla, kertoo nettiarvan visuaalisesta puolesta vastannut Jouni Nummela.

Harri Järvinen arvioi, että nettiarpoja pelataan Suomessa 5 tai jopa 10 kertaa enemmän kuin muissa maissa.

– Tuo määrä kertoo siitä, että Suomessa on panostettu pelinkehitykseen ja nettiarvoista on tehty niin graafisesti kuin toiminnallisestikin miellyttäviä, Järvinen kertoo.

Moido Games on toteuttanut Veikkaukselle nettiarpoja aiemminkin: nettiarvat Hyperpallo, Raitti, Mahjong, Onnennumero ja Kaksi samaa ovat myös Moidon käsialaa.

Salaiset kammiot -nettiarpa on ollut pelattavissa Veikkauksen nettisivuilla huhtikuun puolivälistä lähtien.

Salaiset kammiot -nettiarpa pähkinänkuoressa

  • toteutettu Veikkauksen ja Moido Gamesin yhteistyönä
  • pelikehitystiimiin kuului noin 10 henkeä: pelituottaja, konseptisuunnittelija, koodari, graafikoita, matemaatikko ja testaajia
  • pelattavissa Veikkauksen nettisivuilla osoitteessa veikkaus.fi
  • pelaaja liikkuu aarrekammioissa, avaa ovia avaimilla ja dynamiiteilla ja kerää aarteita
  • kolme samanlaista aarretta oikeuttaa voittoon
  • labyrintti on joka kerta erilainen
  • pelaajan reittivalinnoista riippuu, löytääkö hän pelikerran aikana erikoiskammion
  • peli päättyy, kun avaimet ja dynamiitit loppuvat
  • hinnat: 0,5 e / 1 e / 3 e
  • päävoitot: 5 000 e / 15 000 e / 100 000 e