STOP THE PRESS!

Helsingin Messukeskuksen uusi tapahtuma: Lautasella 2018 kokoaa eri ruokavaliot yhteen

Messukeskuksen ja Keliakialiiton uuden erityis- ja free from -ruokavalioihin keskittyvän tapahtuman nimi on ”Lautasella – gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravinto”. Se tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja erilaisia ruokavalioita noudattaville ja niitä harkitseville. Uusi tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.4.2018.

Lautasella 2018 -tapahtuman järjestävät Messukeskus ja Keliakialiitto. Yhteistyökumppaneina ovat Allergia- ja astmaliitto, Vegaaniliitto ja Elävä raakaravinto ry. Keliakialiiton aikaisemmin järjestämä, suosittu Gluteeniton elämä -tapahtuma siirtyy osaksi tapahtumaa. Keliakialiitto vastaa jatkossakin Lautasella-tapahtuman gluteenittoman alueen myynnistä.

Free from -tuotteet ja vegaani- ja vegeruokavaliot ovat valtavan suosittuja maailmalla ja myös Suomessa. Vastaavia tapahtumia järjestetään useita esimerkiksi Englannissa. Lautasella 2018 -tapahtumassa gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto esitellään omilla alueillaan. Tapahtumassa voi tehdä ostoksia ja maistella tuotteita. Lisäksi luennot, tietoiskut ja näytöskeittiön esitykset antavat vinkkejä hyvään, turvalliseen ja maukkaaseen arkeen.