STOP THE PRESS!

Mediahub tuottaa dokumentin Martti Ahtisaaresta

Mediahub Helsinki Oy tuottaa tv-dokumentin Ahtisaari, joka käsittelee presidentti Martti Ahtisaaren merkittävää uraa Suomen presidentistä kansainväliseksi rauhannobelistiksi. Dokumentin tekijänä on jo vuosien ajan Ahtisaaren uraa seurannut toimittaja Rita Strömmer.
– Haluan tällä dokumentilla tuoda erityisesti esiin sen, millaisena presidentti Ahtisaari tunnetaan Suomen rajojen ulkopuolella. Meidän maamme kansainvälisen maineen kannalta hänen työnsä on ollut erittäin arvokasta, sanoo Strömmer.

Dokumentti tehdään yhteistyössä CMI konfliktinratkaisujärjestön kanssa. Järjestö on toiminut oven avaajana monien sellaisten henkilöiden luokse, joita harvemmin julkisuudessa nähdään, kuten suursijoittaja George Soros.

– Presidentin täyttäessä 80-vuotta haluamme tehdä tunnetuksi hänen rauhanvälitysperiaatteitaan ja tapaansa tehdä työtä niin Suomessa kuin maailmalla. Dokumentti kertoo elävästi yhden maailman menestyksekkäimmän rauhanvälittäjän tarinan, sanoo viestintäjohtaja Elina Lehtinen CMI:ltä.

Ahtisaari-dokumentti kertoo rauhantekijän vaiheista paitsi hänen itsensä kertomana niin myös Ahtisaaren läheisten ystävien ja työtovereiden muistelun kautta.

– Dokumentin tarkoituksena on myös valottaa Ahtisaaren henkilökohtaisia ominaisuuksia, kuten syvää inhimillisyyttä ja myhäilevää huumorintajua, jotka ovat auttaneet myös konfliktien ratkaisussa maailmalla, painottaa Strömmer.

TV-dokumentti Ahtisaari nähdään MTV3-kanavalla joulukuussa 2017.