STOP THE PRESS!

Valtakunnalliset museopäivät ensi vuonna Vaasassa

Yli 200 museoalan ammattilaista ja luottamushenkilöä kokoontui Raumalle Valtakunnallisille museopäiville 8.–10.5. Vaasan kaupungin museot esitti tilaisuudessa kutsun saapua ensi vuonna museopäiville Vaasaan.

Valtakunnalliset museopäivät on vuoden suurin museoalan tapaaminen. Päivien aikana järjestetään museoammattilaisia ja poliittisia päättäjiä kiinnostavaa seminaariohjelmaa sekä retkipäivä, jonka aikana järjestäjä voi esitellä kulttuuriperintönsä parhaimmistoa.

Museopäivät huipentuu Vuoden museo -kilpailun gaalailtaan, jossa ensi vuonna julkistetaan Vuoden museon lisäksi Vuoden museojulkaisu. Vaasan vt. museotoimenjohtaja Selma Green on kutsuttuna jäsenenä palkintoraadissa, joka tänä vuonna valitsi Vuoden museoksi Helsingin kaupunginmuseon.

Green kertoo, että Vaasan kaupunki ja Visit Vaasa ovat suunnitelleet Vaasassa 23.–25.5.2018järjestettävää museoalan suurtapahtumaa jo vuoden ajan. Rauman museopäivillä julkistettiin kaupungin kutsuvideo, joka julkistetaan yleisölle lähiaikoina.

– Vaasalle on kunnia toimia museopäivien isäntäkaupunkina. Seminaarin lisäksi varsinkin retkiohjelmaan panostetaan – onhan tämä kaupungille ja sen museoille erinomainen tilaisuus esitellä toimintaansa ja Vaasan hienoja retkikohteita, iloitsee Green.

Merenkurkun maailmanperintöalue kuuluu itseoikeutettuna retkikohteisiin. Museopäivien osallistujille tarjotaan mahdollisuus pistäytyä myös Uumajassa.

Vaasan kaupungin museot on esittänyt museopäivien teemaksi kaksikielisyyttä ja pohjoismaista yhteistyötä. Greenin mukaan Museoliiton vastaus esitykseen on tiedossa syksyllä.