STOP THE PRESS!

Turussa järjestetään maksuttomia opastuksia kulttuurikuntoiluun

Kulttuurikuntoilun teemaviikko 29.5.–2.6.2017

Turussa on 13 kulttuuria ja liikuntaa yhdistävää kulttuurikuntoilureittiä. Turkulaiset kutsutaan tutustumaan reitistöön maksuttomilla opastuksilla kulttuurikuntoilun teemaviikolla 29.5.–2.6.2017.

–Kulttuurikuntoilulla voi saada ulkoiluun tarvitsemansa päämäärän. Kulttuurikuntoilussa edetään historiaa ja tarinoita kertovalta karttapisteeltä seuraavalle. Teemat vaihtelevat reiteittäin. Turkuun voi esimerkiksi tutustua rakkaustarinoiden, patsaiden tai arkkitehtuurin kautta. Maksuttomia reittikarttoja saa muun muassa kirjastoista, ja reitit ovat myös ladattavissa kulttuurikuntoilun nettisivuilta, kertoo kulttuurikoordinaattori Irina Niemimäki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

Viikko täynnä opastuksia

Kulttuurikuntoiluviikolla innostetaan turkulaisia tutkailemaan kotikaupunkia uusin uteliain silmin. Maksuttomat opastukset tuovat lisäväriä ja näkökulmia reiteille. Opastuksia järjestetään Arkkitehtour-, Piiloleikki-, Patsastelu- ja Romanttinen Turku -reiteillä sekä Pansion ja Runosmäen reiteillä. Omia opastettuja kierroksia tarjotaan myös ruotsiksi sekä selkosuomeksi.

Teemaviikon uutuutena on draamallinen Romanttinen Turku -reitin opastus keskiviikkona 31.5. ja torstaina 1.6. Kierroksen toteuttaa turkulainen teatteriryhmä EduArt.

–Kutsumme kaupunkilaiset Auervaaran matkaan romanttiselle elämyskierrokselle, joka johdattaa retkelle turkulaisiin rakkaustarinoihin. Kierroksella kuullaan niin historiasta kuin nykyisyydestä ja nähdään näyteltyjä kohtauksia romanttisista sattumuksista, kuvailee Irina Niemimäki.

Opastuksia on tarjolla myös aiempien vuosien suosituimmilla reiteillä. Arkkitehtour vie kuulijat ihmettelemään turkulaista arkkitehtuuria asiantuntijan kertomana. Patsastelu-reitillä tutustutaan patsaisiin ja ulkoilmaveistoksiin – tänä vuonna myös ruotsinkielisenä opastuksena. Lapsiperheille suunnatulla Piiloleikki-reitillä etsitään kartan ja vihjeiden avulla lasten tekemiä pikkupatsaita Aurajokirannasta.

Reittejä opastavat karttojen aihepiirien asiantuntijat. Pääsääntöisesti opastukset ovat arki-iltaisin klo 18, selkosuomi-reitit klo 12. Teemaviikon opastusten aikataulut löytyvät kulttuurikuntoilun verkkosivuilta turku.fi/kulttuurikuntoilu ja Turun seudun tapahtumakalenterista.