STOP THE PRESS!

Lucky You

lucky_youOhjaus: Curtis Hanson
Käsikirjoitus: Eric Roth, Curtis Hanson
Tuotanto: Denise Di Novi, Curtis Hanson, Carol Fenelon
Pääosissa: Eric Bana, Robert Duvall, Drew Barrymore, Debra Messing, Robert Downey Jr.
Arvio: 3/5

Curtis Hanson on siitä mielenkiintoinen ohjaaja, että hänestä ei koskaan tiedä millaisen elokuvan hän seuraavaksi saattaa vääntää. Ajatellaanpa esimerkiksi James Ellroyn romaaniin perustuvaa ”L.A. Confidential” tai Eminemin tähdittämää ”8 Mile” elokuvia, jotka ovat täysin erilaisia jo genreiltään. Monet amerikkalaiset ohjaajat tänä päivänä jähmettyvät yhden genren ohjaajiksi, eivätkä oikein tahdo päästä eroon tuosta maineestaan. Suoraan dvd:llä julkaistu ”Lucky You” osoittaa sen, että Hansonin käsistä lähtee myös kunnon pokerielokuva, johon on sekoitettu draamaa, romantiikkaa ja huumoria. Mutta voiko sillä loppujen lopuksi pitkälle pötkiä?

Eric Banan esittämä Huck on korttihai, jonka oma isä (Robert Duvall) on Las Vegasin legendaarisimpia pelimestareita, sillä hän on voittanut kahdesti kaupungin suurimman pokeriturnauksen. Nyt Huck haluaa päihittää muut turnauksessa, mutta häneltä puuttuu 10 000 dollaria päästäkseen mukaan turnaukseen. Hän tapaa eräänä päivänä kauniin Billien (Drew Barrymore), johon hän ihastuu. Huckilla on vain se huono puoli, ettei hän voi luottaa kehenkään. Ei edes isäänsä. Joten Huckilla tulee olemaan vaikeuksia oppia luottamaan oman sydämensä ääneen ja samalla luottamaan rakkauteen Billietä kohtaan.

”Lucky you” on kokonaisuutena kevyt draamakomedia, jossa käsitellään oikeastaan isän ja pojan suhdetta ja sen aiempien tilanteiden vaikutukset tähän päivään. Siksi Barrymoren esittämä hahmo tasapainottaa sopivasti näiden kahden hahmon tilanteita. Hanson hallitsee tarinankerronnan melko sujuvasti, vaikka paikoitellen tuleekin muutamia suvantokohtauksia, joiden johdosta elokuvan pituus venähtää lähes kaksituntiseksi. Ehkä tekijöillä on ollut jokin suuri ajatus sille, mutta ainakaan katsojaan se ei juurikaan iske. Kuten aiemmin totesin, tämän elokuvan voima ovat kuitenkin loisteliaat näyttelijät eli Bana ja Duvall. He tekevät rooleissaan uskottavan isän ja pojan tarinan, kun taas Barrymore jää hieman taka-alalle, eikä hänelle oikein kovin merkittävää roolia muutenkaan ole kirjoitettu. ”Lucky you” on kiva, pieni viihteellinen elokuva, jonka ainakin kerran jaksaa katsoa sujuvasti alusta loppuun saakka.

Lisämateriaalina luvassa on ylimääräisiä kohtauksia. Tutustumme myös elokuvassa nähtäviin pokeritähtiin ja kuinka oikein pelataan. Lisäksi tutustutaan siihen, kuinka elokuvantekijät saivat luotua aikaiseksi vuoden 1993 pokeriturnauksen studioon lavastamalla sen Bellagio -kasinon pelihuoneeksi. Mukana myös poistettuja kohtauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Entertainment, 2007

Traileri: