STOP THE PRESS!

755 hakijaa suomenkielisen MAMMA MIA! -musikaalin koe-esiintymisiin

Mamma Mia! -musikaalin suomalaisversion koe-esiintymisten herättämä kiinnostus on ylittänyt kaikki odotukset. Hakijamäärä täysin suomeksi sanoitettavaan ja laulettavaan musikaaliin on valtava.

755 laulajaa, tanssijaa ja näyttelijää jätti hakemuksensa

Hakijatulvan vuoksi tuotantoyhtiö on lisännyt koe-esiintymispäiviä sekä muuttanut logistisia ratkaisuja. Näin tuotantoyhtiö haluaa antaa mahdollisimman monelle tilaisuuden esitellä taitojaan brittiläiselle luovalle ryhmälle, joka saapuu seuraamaan koe-esiintymisiä Lontoon West Endistä.

Koe-esiintymiset järjestetään 22.5.–2.6.2017 Helsingin Wanhassa Satamassa.

Mamma Mia! -musikaalin myötä Suomessa päästään pian nauttimaan jättimenestysmusikaalista kokonaan suomeksi kirjoitettuine lauluineen ja käsikirjoituksineen, suomalaisten näyttelijöiden, laulajien ja tanssijoiden toteuttamana.

Ensi-ilta 4.5.2018 Messukeskus Amfi -teatterissa Helsingissä

Suomalaisille avautuu keväällä 2018 ainutkertainen mahdollisuus kokea maailmanluokan huippumusikaali MAMMA MIA! Suomen suurimmassa teatterissa omalla äidinkielellään.

Messukeskus Amfi -teatteri avataan Messukeskuksessa Helsingissä Mamma Mia! -musikaalin ensi-illan myötä. Messukeskus Amfi -teatterissa tullaan esittämään maailmankuuluja musikaaleja suomalaiselle yleisölle.

– Messukeskus Amfi -teatteri debytoi Suomen suurimpana musikaaliteatterina. Tarjoamme upealle musikaalille sen ansaitsemat musiikkiteatteripuitteet hienoine pito- ja oheispalveluineen, kertoo

Messukeskuksen kehityspäällikkö Jussi Kivikari.

– Olemme innoissamme, että MAMMA MIA! tuotetaan nyt ensimmäisen kerran suomeksi. Musikaalin sydäntä lämmittävä ja täydellisen hyvänolon tarina on koko perheen ilonaihe, ja emme malta odottaa, että saamme jakaa MAMMA MIA! -musikaalin ja ABBAn vastustamattomat laulut yleisön kanssa suomen kielellä tällä kertaa, toteaa Judy Craymer, MAMMA MIA! -musikaalin kansainvälinen tuottaja.

MAMMA MIA! musikaali-ilmiönä

Yli 60 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa on rakastunut MAMMA MIA! -musikaalin henkilöhahmoihin, tarinaan ja musiikkiin. Musikaali sai maailman ensi-iltansa Lontoossa huhtikuussa 1999 ja sen jälkeen esitys on niittänyt mainetta kaikkialla maailmassa. MAMMA MIA! -musikaalia esitetään edelleen täysille saleille niin West Endissä kuin Broadwayllakin. Musikaalia on esitetty yli 440 kaupungissa ympäri maailmaa. MAMMA MIA! esitettiin Suomessa 2014 ruotsiksi Svenska Teaternissa ja nyt on vuorossa suomenkielinen suurtuotanto. Lontoosta tuleva taiteellinen ryhmä tulee takaisin Helsinkiin luodakseen uuden kansainvälisen huipputuotannon.

– On kunnia saada tuottaa maailmankuulu MAMMA MIA! nyt suomeksi. Kieli tekee kokemuksesta täydellisen ja odotamme innolla, miten suomalainen yleisö vastaanottaa suomenkielisen MAMMA MIA! -musikaalin, toteavat suomenkielisen MAMMA MIA! -musikaalin tuottajat Bengt Bauler, Per C. Hansson PER C:stä ja Johan Storgård ACE-Productionista.

Lipunmyynti esityksiin alkaa 5.9.2017. www.lippu.fi

 

MAMMA MIA! – tarina

Catherine Johnsonin käsikirjoittaman iloisen ja hauskan tarinan tapahtumapaikka on pieni kreikkalainen saari. 40-vuotiaan yksinhuoltajan Donnan tytär Sophia on menossa naimisiin. Mutta Sophia ei tiedä, kuka hänen isänsä on. Luettuaan salaa äitinsä päiväkirjaa hän tajuaa, että isäehdokkaita on peräti kolme. Yksi miehistä on siis hänen isänsä, mutta kuka? Saadakseen tietää, kuka hänen isänsä on, Sophia kutsuu salaa kaikki kolme miestä häihinsä.

 

MAMMA MIA! -musikaalin suomenkielinen tuotanto

Esityspaikka: Messukeskus Amfi -teatteri, Helsinki
Ensi-ilta: 4. toukokuuta 2018

Taiteellinen ryhmä

PÄIVITETTY 24.5.
suomenkielisen version ohjaaja: Paul Garrington
tuotannon suomentajan nimi julkaistaan syyskuussa

Sävellys ja sanoitukset: Benny Andersson ja Björn Ulvaeus
Käsikirjoitus: Catherine Johnson
Tuotantosuunnittelu: Mark Thompson
Valosuunnittelu: Howard Harrison
Äänisuunnittelu: Andrew Bruce ja Bobby Aitken
Musiikin johto, lisäykset ja sovitukset: Martin Koch
Koreografi: Anthony Van Laast
Ohjaaja: Phyllida Lloyd