STOP THE PRESS!

Kesällä Top Gear Road Tripin julkaiseva helsinkiläinen Motorious Entertainment sai 800 000 euron lisärahoituksen

Top Gear Road TripRahoituskierroksessa mukana Finnvera ja Nordea Startup & Growth Services sekä yrityksen nykyiset sijoittajat.

Motorious Entertainment kertoi tänään Finnveralta, Nordea Startup & Growth Services -yksiköltä ja nykyisiltä rahoittajiltaan saamastaan 800 000 euron rahoituksesta, joka nostaa yrityksen kokonaisrahoituksen 1,3 miljoonaan euroon. Motorious aikoo uuden rahoituksen turvin kasvattaa tiimiään ja julkaisee kesällä 2017 ensimmäisen mobiilipelinsä, BBC Worldwiden Top Gear -brändiin pohjautuvan Top Gear Road Trip -pelin. Muiden markkinointitoimenpiteiden lisäksi Motorious aikoo hyödyntää BBC:n yli 400 miljoonan Top Gear -fanin maailmanlaajuista yhteisöä, mikä takaa pelin julkaisulle erittäin kattavan kansainvälisen näkyvyyden.

”Olen toiminut Suomen Top Gearin päätoimittajana useita vuosia, ja on ollut erittäin mielenkiintoista ja innostavaa luoda mobiilipeli kansainvälisestä Top Gear -ilmiöstä, joka on myös yksi tunnetuimmista TV-sarjoista maailmalla”, Motoriouksen toimitusjohtaja ja luova johtaja Jari Pauna kertoo. ”Meistä on mahtavaa saada Finnvera ja Nordean Startup & Growth -yksikkö mukaan Motoriouksen sijoittajiin kasvattamaan tiimiä ja tukemaan Top Gear Road Trip -pelin kansainvälistä julkaisua, joka tullaan tekemään yhteistyössä BBC Worldwiden kanssa.”

”Löysimme Nordean kanssa Motorioukselle oikean ja toimivan sijoitustuotteen, jonka avulla voimme edesauttaa yrityksen kansainvälistymistä ja kasvua”, Finnveran rahoituspäällikkö Jani Tuominen sanoo. ”Motorious on onnistunut luomaan ikonisesta TV-brändistä huikean, sarjaan sopivan mobiilipelin, ja uskomme, että siitä tulee maailmanlaajuinen menestys.”

 “On hienoa päästä Motoriouksen taustajoukkoihin ja mukaan tukemaan Top Gear Road Trip -pelin kansainvälistä julkaisua”, Nordean Startup & Groth -yksikön sijoituspäällikkö Kenneth Koivula puolestaan kommentoi.

Top Gear Road Trip on ilmaiseksi ladattava, ainutlaatuinen mobiilipeli, jossa pelaaja pääsee toteuttamaan TV-ohjelmasta tuttuja legendaarisia Top Gear -haasteita, kuten Rocket Robinin laukaisua avaruuteen, amfibisia autoja, auto-jalkapalloa ja Toyota Hiluxin tuhoamista. Pelin jännittävä automatka kulkee Englannista Ranskaan ja Alppien läpi Italiaan, ja uudenlainen peliseikkailu tuo perinteiseen match 3 -pelimekaniikkaan täysin uusia ulottuvuuksia: pelin lukuisia ajoneuvoja ohjataan ja hallinnoidaan uuden innovatiivisen action match 3 -mekaniikan avulla. Edistyäkseen Top Gear Road Tripissä pelaajan täytyy suunnitella strategiansa tarkkaan ja käyttää autonviritys- ja pulmienratkontataitojaan moninaisissa haasteissa, joissa tavoitteena on lyödä omia ennätyksiään ja haastaa kavereitaan.