STOP THE PRESS!

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

 Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (Blu-ray) Etukansi | Takakansi 4 arvostelua » Pirates of the Caribbean: Salazar's RevengeOhjaus: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Käsikirjoitus: Jeff Nathanson
Tuotanto: Jerry Bruckheimer
Näyttelijät: Brenton Thwaites, Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Kaya Scodelario
Arvio: 2/5

Henryn (Thwaites) merirosvoisä Will Turner on joutunut miehistönsä kanssa vuosikymmeniä sitten suuren kirouksen kohteeksi. Pienestä pitäen Henry on yrittänyt löytää ratkaisua siihen, kuinka tuo kirous saataisiin kumottua ja sen myötä isäkin saattaisi palata eloon. Homma ei todellakaan tule olemaan helppoa ja lisäksi hän tarvitsee avukseen miehen, joka olisi kykeneväinen tähän tehtävään. Maineensa aallonpohjassa oleva rommihuuruinen Jack Sparrow (Depp) olisi oiva apu tähän. Mutta onko hänestä siihen, kun kaiken lisäksi hänen perässään vaanii kostonhimoinen Salazar (Bardem)? Kuvioihin ilmestyy myös nuori astronomi Carina Smyth (Scodelario), joka on etsimässä salaperäistä tähtikuviota. Ken löytää sen, voi hallita kaikkia valtameriä.

Jo edellisen Pirates of the Caribbean -elokuvan jälkeen salaisesti toivoin, että se olisi jäänyt viimeiseksi. Mutta eipä näin kuitenkaan käynyt, sillä studio halusi vielä kerran rahastaa katsojat ja vieläpä kunnolla. Kuulostiko liian pahalta? Lievennetään hieman, että ei tämä elokuva niin rahastusta ole kuin mitä olisi voinut pahimmillaan odottaa. Tässä sentään on pyritty enemmän keventämään huumorilla aiemmasta tosikkomaisuuteen verrattuna. Nathansonin käsikirjoitus tarjoaa paikoitellen oikein oivallista huumoria, joka on hyvin verrattavissa alkuperäisen elokuvan kanssa. Tarina on melko kökkö, mutta toimii kuitenkin suhteellisen viihdyttävästi. Ohjaajaksi on palkattu norjalaiskaksikko Rønning ja Sandberg, jotka muistetaan myös Oscar-ehdokkaana olleesta elokuvasta Kon-Tiki. Vaikka he ovatkin olleet tässä puikoissa, niin yksi asia tässä on todella esillä, tuottaja Bruckheimer. Miehen kultasormi on ollut tähän saakka erehtymätön ja hänen visionsa on myöskin näkynyt kaikissa elokuvissa mitä hän on tuottanut. Viime vuosina erehtymättömän hittimiehen ote on lipsunut ja näin ollen se näkyy myös elokuvissa. Ehkä tämän jutun parasta osaa tarjoavat visuaalisuus ja erikoistehosteet. Jopa eräs päähenkilöistä nähdään nuorena versiona. Näyttelijäsuoritukset ovat mitä ovat. Depp on enemmän palkkapussiaan täyttämässä, Rush samalla linjalla, mutta Bardem, Thwaites ja Scodelario saavat rooleistaan enemmän irti. Tässä vaiheessa toivottaisin hyvää yötä kapteeni Jack Sparrow’lle, jonka aika olisi mennä jo lopullisesti levolle.

Tarjolla runsaasti lisämateriaalia kuten making of -dokumentteja, epäonnistuneita ja poistettuja kohtauksia sekä tuottaja Bruckheimerin valokuvallinen tuotantopäiväkirja.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Disney Enterprises Inc., 2017

Traileri: